Afgelopen zondag was er een open dag bij Samentuin de Zwollemoer

Afgelopen zondag 30 juni vond de open dag bij Samentuin de Zwollemoer plaats. Deze bijzondere tuin, gelegen aan het einde van een eeuwenoud beukenlaantje uit 1654, biedt een oase van rust vlakbij het centrum van Drunen. De tuin combineert biologische landbouw met natuurbehoud, wat zorgt voor een harmonieuze balans tussen tuinieren en ecologische waarden.

Bezoekers konden genieten van bedden met biologische groenten, een kruidentuin, fruitbomen en een voedselbos gebaseerd op permacultuur. De moestuin is niet gericht op maximale productie, maar op een harmonieuze samenhang tussen tuin en natuur.

De Zwollemoer gebruikt uitsluitend biologische zaden en compost van eigen bodem. In plaats van te spitten, bevorderen de tuinleden de natuurlijke kringloop van de grond. Bezoekers kregen uitleg over deze ecologische methoden en hoe natuurlijke middelen worden ingezet tegen plagen.

De tuin beschikt over bloemenperken, natuurvriendelijke poelen en wordt omzoomd door een houtwal en een rij knotwilgen. Dit creëert een biodivers landschap dat een paradijsje vormt op slechts een steenworp afstand van het centrum van Drunen.

De Samentuin is een gemeenschappelijk project waarin leden samen tuinieren naar eigen vermogen en interesse. Naast het verzorgen van gewassen, besteden sommigen hun tijd aan de kruidentuin, fruitbomen, bloemen, compostbakken en het voedselbos. Er is zelfs een actieve imker in de tuin. Regelmatig samenzijn met koffie en thee maakt deel uit van de gezelligheid.

Tijdens de rondleidingen door de tuin werd er uitleg over de ecologische en biologische werkwijze gegeven. Presentaties over de historie van de Zwollemoer en de rol van de tuin in de lokale gemeenschap. Er was natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen aan de tuinleden en te leren van hun ervaringen. Er kon genoten worden van koffie, thee en lekkernijen.

De toegang tot de tuin bevindt zich aan de beukenlaan (zandpad), gelegen dwars op de Kooiweg te Drunen, ongeveer 75 meter ten zuiden van de Zwaluwmoersedreef. Een overzichtsfoto en oriëntatiefilmpjes zijn te vinden op de website.

Voor meer informatie over De Zwollemoer, bezoek de website: De Zwollemoer of stuur een bericht naar: [email protected].

Kom langs en ervaar de rust en schoonheid van De Zwollemoer. Iedereen is van harte welkom! Wil  Gulpen ging namens Heusden Nieuws langs en maakte een kleine impressie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen