Taarten bakken voor buren van Opa en Oma als levensbeschouwelijke activiteit

Foto: Max Geelen

Voor deze activiteit ben ik eerst gaan nadenken over wat ik kon doen voor de samenleving. Uiteindelijk kwam ik uit bij het appartementencomplex waar mijn Oma en Opa wonen naast andere oudere mensen (de buren). Ik had het idee om een taart te bakken voor de buren die ook nog eens in de opbergkelder een nieuwe vloer aan het leggen waren.

Deze taart heb ik gemaakt toen ik met mijn vader, mijn zusje, mijn neef en nicht, tante en oom naar mijn Opa en Oma gingen voor een lunch die zij hadden gemaakt. Toen die lunch afgelopen was heb ik gevraagd of ik met hen die taart kon bakken.

Ik heb dit taart bakken grotendeels in mijn eentje gedaan, maar ik kon het niet zonder de hulp van mijn Opa zo nu en dan tijdens het bakken van de taart. En zonder de aardige buren zou deze taart nooit bij de rest van de hardwerkende mensen zijn gekomen, wat voorafgaand aan deze activiteit afgesproken was.

Hoe heeft deze activiteit bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling?
Ik heb zelf veel geleerd van deze activiteit, van het bakken van een taart naar meer socialer zijn.  Ik heb geleerd dat ik niet alleen maar moet werken aan mijn binnenste cirkel van mensen, maar mijzelf ook meer met de buitenwereld bezig moet houden. Ik denk dat deze activiteit heel goed is, omdat tegenwoordig iedereen meer met zichzelf en met zijn eigen vrienden bezig is door sociale media en de telefoon in het algemeen.

Hoe heeft deze activiteit bijgedragen aan mijn sociale ontwikkeling?
Ik denk dat deze activiteit mij meer zelfvertrouwen heeft gegeven door met mijn Oma en Opa om te gaan en een sterkere band met hen te binden (‘banden binden’). Ook heb ik erg veel geleerd over het ver-staan van andere mensen. Want toen ik de taart kwam afgeven, dacht ik bij mijzelf na over hoe het zou zijn als ik degene was die een taart zou krijgen, nadat ik hard had gewerkt aan een vloer leggen. Dat heeft mij dus veel geleerd over hoe je beter in andere mensen hun schoenen kan gaan staan. Daarnaast heb ik ook geleerd over dat niet alles zomaar komt aanwaaien en dat je altijd iets moet doen voordat er iets gebeurt. Dat lijkt me erg handig om te weten in je leven als je iets wil doen.

Voor de gemeenschap
Ik vind het erg belangrijk dat wat ik voor de gemeenschap om mij heen doe ook geweten mag worden door die gemeenschap. Dus dit mag  gepubliceerd worden onder mijn volledige naam: Max Geelen (vwo-3-C-Technasium, d’Oultremont College Drunen)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen