Nu & Morgen week 27 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 27 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 27 aandacht voor geslaagd wijkbezoek in Hedikhuizen, nieuwe bruggen, buurtpreventie, flexwoningen Hoge Heide, Repair Café, HeusdenPas, baby- en incontinentieluiers en aangepaste openingstijden.

Geslaagd wijkbezoek Hedikhuizen
“Hedikhuizen is een bruisende kern. Er is altijd wat te doen!”, zo opende wijkwethouder Jeroen van den Bosch afgelopen vrijdag het wijkbezoek. Samen met het bestuur van Dorpsbelang Hedikhuizen en betrokken verenigingen was er een mooi programma voorbereid voor de gemeenteraad en het college. Lees hier verder.

Nieuwe bruggen
De oude bruggen in Vlijmen over de Geersloot, achter de woningen bij de Idsteinlaan en Spaaklaan), waren na 25 jaar aan vervanging toe. Vorige week plaatsten we daarom nieuwe bruggen. En niet zomaar twee, maar kunststof bruggen! Dit materiaal kan tot wel 100 jaar meegaan. Een stuk langer dus dan de vorige houten bruggen. Een duurzame oplossing. Om een natuurlijke uitstraling te houden, zijn de leuningen wel van hardhout.

Buurtpreventie
Ga je binnenkort met vakantie? Je kunt een vakantiemelding doorgeven aan de buurtpreventie van jouw dorp. Zij houden dan een extra oogje in het zeil als jij op vakantie bent. Wil jij hier ook gebruik van maken? Lees dan de informatie van het buurtpreventieteam uit jouw dorp via www.nietwegkijken.nl

Flexwoningen Hoge Heide
De gemeente Heusden en Woonveste werken aan de bouw van 24 tijdelijke woningen (flexwoningen) naast parkeerterrein De Hoge Heide in Vlijmen (en de toekomstige straat Jacob Jordaenshof). Het college heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen om de bouw van de woningen mogelijk te maken. De omgevingsvergunning heeft een geldigheidsduur van 15 jaar. Lees hier verder

Repair Café
Waarom zou je iets weggooien als het misschien nog heel makkelijk te maken is? In het Repair Café verzorgen vrijwilligers eenvoudige reparaties waardoor je weer jarenlang plezier hebt van je kledingstuk, apparaat of fiets. Ben jij er al eens langs geweest met je spullen?

HeusdenPas
De gratis HeusdenPas is voor inwoners die het niet zo breed hebben. Ook als je werkt en niet zoveel verdient kun je een HeusdenPas aanvragen. Met deze pas ontvang je verschillende kortingen en voordelen. Met een HeusdenPas heb je per kalenderjaar een budget van € 150 beschikbaar. Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een internetabonnement, contributie voor een sportvereniging of een museumjaarkaart.
Daarnaast krijg je direct 50% korting op eenmalige activiteiten bij verschillende organisaties, zoals een los kaartje voor het zwembad Die Heygrave in Vlijmen. Ieder jaar vraag je opnieuw de HeusdenPas aan. Kijk op www.heusden.nl/heusdenpas voor de voorwaarden en voor het aanvragen van de HeusdenPas.

Baby- en inconinenttieluiers
Wil je baby- of incontinentieluiers weggooien? Gebruik daarvoor dan de witte luierzakken. Deze zakken kun je gratis inleveren op de milieustraat of in luiercontainers die bij een aantal kinderdagverblijven en peuterspeelzalen staan en op een aantal locaties in de openbare ruimte. De locaties van de luiercontainers vind je op onze website en in de Afvalstoffendienst app. De luierzakken kun je gratis afhalen bij de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen. Er mogen alleen luiers in de luiercontainer, dus geen babydoekjes, maand- of medisch verband, onderleggers of latex handschoenen.

Aangepaste openingstijden van 8 juli t/m 16 augustus
Tijdens de zomervakantie werken wij aan de gemeentebalie in Vlijmen de hele dag alleen op afspraak. Op vrijdagmiddag is de balie vanaf 12:00 uur gesloten en zijn wij ook telefonisch niet bereikbaar. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89. Wij wensen je een fijne vakantie

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 27-2024

Nu & Morgen week 26-2024 Nu & Morgen week 26-2024
Nu & Morgen week 25-2024 Nu & Morgen week 25-2024
Nu & Morgen week 24-2024 Nu & Morgen week 24-2024
Nu & Morgen week 23-2024 Nu & Morgen week 23-2024
Nu & Morgen week 22-2024 Nu & Morgen week 22-2024

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen