112

Politie doet sporenonderzoek bij kanaal in Drunen

Foto: FPMB Bart Meesters

De politie heeft donderdagmiddag een groot sporenonderzoek gedaan rondom het gebied van de Duinweg in Drunen. Dit na aanleiding van de woensdagavond vierde verdachte, een 18-jarige Drunenaar aangehouden in de zaak rond de moord op de 68-jarige Bredanaar Peter van Dongen.

De officier van justitie bepaalt later of het bewijs sterk genoeg is om de verdachte voor de rechter te laten komen. De politie kan niet delen of er iets is gevonden. Voor het onderzoek kwamen vier politie-eenheden naar de Duinweg.

De Drunenaar die woensdag werd aangehouden, is een man die ten tijde van de moord op Van Dongen minderjarig was. Hij kwam in beeld tijdens het onderzoek van de recherche en kon op de Hoge Schijf in Drunen worden opgepakt. Eerder hield de politie twee mannen (20 en 24) uit Waalwijk en een man uit Waspik (37) in de zaak aan.

De 68-jarige Bredanaar Peter van Dongen werd op 20 mei 2022 met ernstige verwondingen gevonden in het buitengebied van Helvoirt. Een passant meldde die vrijdagochtend kort na half acht dat er een man op een bospad aan de Margriet naast een auto lag, waarvan het vermoeden was dat hij onwel was geworden. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse en de man werd naar een ziekenhuis vervoerd. Hij bleek te zijn neergeschoten. Een kleine week later overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die informatie hebben over wat er precies met Peter van Dongen is gebeurd. Het kan zijn dat je die dag in de omgeving iets hebt gezien en dat nog niet met ons hebt gedeeld. Misschien sla je aan op de opvallende zwarte auto met het rode dak? Of heb je mogelijk informatie over de achtergrond van deze zaak en/of weet je wie bij deze zaak betrokken zijn? Meld dat dan alsnog!

Iedereen die denkt informatie te hebben die kan helpen in het onderzoek roept de politie dit te delen. Ook informatie die onbelangrijk lijkt te zijn, kan uiteindelijk de doorslag geven. Bel met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of eventueel gegarandeerd anoniem via de M-lijn, 0800-7000. Het is ook mogelijk om informatie te delen met het Team Bijzondere Getuigen via 088-6617734.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen