Derde zege op rij voor RKDVC

RKDVC speelde zondag de uitwedstrijd tegen SCG’18 en pakte de derde overwinning op rij en klimt door deze zege naar de 5e plaats op de ranglijst,Voor aanvang van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte voor Henk Maas in acht genomen. Hierna ging de wedstrijd met twee ploegen die de volle inzet ten toon spreidde.

Dat inzet niet altijd tot goed voetbal leidt is bekend, maar toch zorgt een goede inzet wel dat je altijd kansen kunt creëren. Met name RKDVC bleek op dit laatste front, het creëren van kansen, vandaag het meest effectief. Als je daarnaast ook nog eens zorgt dat de verdediging goed in elkaar steekt kun je ook in lastige wedstrijden verdiend de punten binnen halen. Hierbij was het Simon van der Werff die al na 6 minuten de 0-1 aantekende. Na een afgemeten voorzet van Ingmar Voorhaar schoot Simon onhoudbaar binnen. Hierna zouden de gastheren meer het balbezit hebben. Maar was RKDVC meerdere malen dicht bij een ruimere voorsprong. Zo was Simon in de 17de minuut dicht bij een treffer maar stuitte tot tweemaal toe op de Gestelse doelman. In de 29ste minuut zag Pim van Hulten zijn schot juist over het doel gaan. En drie minuten daarna was opnieuw Simon dicht bij een tweede treffer. Opnieuw lag Ingmar aan de basis met een hoge voorzet en de hierop volgende kopbal van Simon zou rakelings over het doel gaan.

Ook de tweede helft bleven beide teams alles geven. En opnieuw had SCG’18 het meeste balbezit, maar waren de meeste doelmogelijkheden voor de Drunense gasten. In de 52ste minuut kon Ingmar goed doorzetten waardoor hij de bal kon veroveren en fraai kon afronden, 0-2. Ook hierna veranderde er niet veel aan het spelbeeld. SCG’18 probeerde druk te zetten, RKDVC counterde geregeld op het doel van de Gestelse ploeg. RKDVC verwierf zich op deze wijze nog enkele doelmogelijkheden. Naar gelang de wedstrijd vorderde legde ook de gastheer zich neer bij de aanstaande nederlaag. Hierdoor was RKDVC in de slotfase nog een drietal keer dicht bij een derde treffer. De mooiste kans was hierbij voor Ian Storchart. Nadat hij zelf de tegenstoot had opgezet, kwam de bal via fraai combinatiespel bij hem terug. Echter zijn schot zou juist niet over voldoende precisie beschikken. RKDVC had naast de drie punten ook het feit te vieren dat Roy Lamers zijn 100ste officiële wedstrijd in RKDVC heeft gespeeld. Roy bekroonde deze jubileumwedstrijd met degelijk spel en een positie in de subtop van het klassement.

Komende zondag mag RKDVC middenmoter DVG op bezoek krijgen. De ploeg uit Liempde maakt een gedegen indruk in deze competitie. Het behaalt regelmatig een overwinning maar lijdt ook bij de status van middenmoter behorende normale nederlagen. Toch zullen zij zich altijd volledig geven en de veel strijd ten toon spreidden. Dit belooft een goede en spannende pot te worden.