FC Den Bosch wint opnieuw een uitduel

Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch heeft opnieuw een knappe uitoverwinning geboekt. In Doetinchem werd De Graafschap met 0-3 verslagen. De Bossche ploeg kwam bij vlagen tot geweldige combinaties en dito aanvallen. Met name Stefano Beltrame leek op sommige momenten ongrijpbaar voor de ‘Superboeren’.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat FC Den Bosch tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Captain Bryan Smeets hielp de bezoekers door de bal van grote afstand in eigen doel te schieten na een half uur spelen. Even later de 0-2 via Stefano Beltrame die uit een corner diagonaal binnenschoot. Het had zelfs 0-3 kunnen worden voor FC Den Bosch, maar Luuk Brouwers kwam energie tekort om hard uit te halen in kansrijke positie. FC Den Bosch speelde als een hecht collectief, knokte voor iedere meter en gaf weinig weg.

Na rust een stormachtige thuisploeg, gesteund door een hondstrouw publiek. De druk nam toe, maar de eerste kansen waren voor FC Den Bosch. Azizov en Bilate schoten echter over. De bevrijdende 0-3 viel met nog twintig minuten op de klok. Schet strafte geschutter in de defensie af, bleef koel en schoot beheerst diagonaal binnen. De 0-4 had ook nog kunnen vallen tijdens de mooiste aanval van de avond. Beltrame bracht de bal bij Schet, die Bilate bediende. Laatstgenoemde schoof de bal naar Vossebelt die via en keeper overschoot.

Gescoord werd er niet meer, FC Den Bosch boekte opnieuw een dikverdiende uitoverwinning. De ruim 90 meegereisde supporters (waaronder Heintje) genoten zichtbaar en vierden de zege met de spelers. Opnieuw een wedstrijd zonder tegendoelpunten, FC Den Bosch bezet momenteel de tweede plek in de derde periode en is al zes wedstrijden ongeslagen.

Trainer Vloet zag een gedisciplineerde ploeg en hoopt de goede lijn vast te kunnen houden richting de komende wedstrijden: “Een fantastisch teamresultaat na een prima trainingsweek. Een dikverdiende overwinning, ik heb genoten van het collectief. We hebben voor iedere meter geknokt en elkaar gesteund en de bal gegund. We zien een nadrukkelijke ontwikkeling en hopen die lijn vast te kunnen houden.”

Vrijdag opnieuw een belangrijk duel dan komt die avond Jong Ajax naar De Vliert

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen