Heusdens Interventie Team controleert bedrijven in Drunen en Heesbeen

Foto: Politie

Op 20 maart controleerde het Heusdens Interventie Team (HIT) bedrijven in Drunen en Heesbeen. Aan de controle namen medewerkers van de gemeente Heusden, de politie, Baanbrekers (sociale recherche) en het UWV deel.

Het ging om een bedrijvencontrole, waarbij een algemene check werd gedaan of de activiteiten van de bedrijven passen bij hoe ze staan geregistreerd en of de bedrijven een meldingsplicht hebben in het kader van bijvoorbeeld milieuwetgeving. Ook controleerde het HIT op sociale fraude, zoals uitkeringsfraude. Een geval van uitkeringsfraude, een brandonveilige situatie en een mogelijk in Duitsland gestolen auto waren concrete resultaten van de controle.

Drunen
Bij een bedrijf in Drunen werd uitkeringsfraude geconstateerd. Iemand die werkzaam is bij het bedrijf ontvangt ook nog steeds een uitkering via Baanbrekers. Dit gebeurde met medeweten van het bedrijf. Naar een ander, mogelijk sociaal fraudegeval bij dit bedrijf wordt nog nader onderzoek gedaan.

Heesbeen
Op een bedrijfsverzamellocatie in Heesbeen werd bij een bedrijf een mogelijk in Duitsland gestolen auto aangetroffen. De politie doet nader onderzoek.

Bij een ander bedrijf op dezelfde locatie constateerde het HIT een brandonveilige situatie. Hierover vindt nader overleg plaats met de brandweer. Verder bleek dat niet van alle bedrijven bekend was welke activiteiten zij ontplooien. De controle heeft ervoor gezorgd dat dit nu wel duidelijk is.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen