Lezer van de maand november

Foto:

In bibliotheek Heusden deze maand aandacht voor alweer de derde lezer van de maand. Haar naam is Gonnie Leijtens. Zij richt op vrijdag 31 oktober rond half elf in de vestiging in Drunen zelf haar lezerskast  in. Haar boekenkeuze zal in november in Drunen en Vlijmen te zien zijn.

Gonnie Leijtens uit Drunen is één van onze zeer trouwe klanten  van bibliotheek Heusden. 
Liefst wekelijks bezoekt zij onze vestiging in Drunen om boeken of tijdschriften te lenen.
In de 60-er jaren bezocht Gonnie de bibliotheek in Helvoirt op zondagmorgen, gevestigd in het Patronaatsgebouw, waar de boeken toen geleend konden worden voor 10 of 25 cent per boek. Eind jaren 60 waren het vooral romannetjes die zij las. In 1974 kwam zij voor het eerst in de bibliotheek in Drunen, die toen nog in de Stationsstraat gehuisvest was.  Toen er kinderen kwamen in het gezin Leijtens waren vooral de voorleesboeken,  en dan met name die van Pinkeltje,  erg in trek. 

De meest dierbare boeken die Gonnie gelezen heeft, zijn van de pen van M. Everma. 
Gonnie leest graag de streekromans, het liefst de ‘Groot Letter’ exemplaren van onder andere Lenie Saris, Gerda van Wageningen, Danielle Steel, B J Hoff, Wanda E. Brunstetter en Johan van Dorsten. Op dit moment geniet zij van de verhalen uit de serie ‘de Schelpenzoeker’ van Rosamunde Pilcher.

Bij de tijdschriften gaat haar voorkeur uit naar de Margriet, Privé,  Libelle, Vriendin en het blad Vorsten. Speciaal voor de column van ‘Anne-Wil’  in het tijdschrift Libelle komt Gonnie iedere week,  weer of geen weer,  even naar de bieb!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen