Lichte daling coronapatiënten op IC

Foto: Pixabay

Op de intensivecareafdelingen liggen nog 683 Nederlanders met het coronavirus. Het is een lichte daling, maar die past binnen de verwachtingen, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 655 in Nederland. Verder verblijven 28 Nederlandse patiënten op intensivecareafdelingen in Duitsland, evenveel als op zondag. Niemand is in het afgelopen etmaal overgeplaatst. Wel is het LCPS maandag bezig om een paar patiënten die opgeknapt zijn, terug te halen uit Duitsland. Op de intensive cares liggen 377 mensen met andere aandoeningen. Onder normale omstandigheden zijn dat er 800 tot 900 mensen.

In totaal worden iets meer duizend mensen op de intensive cares in Nederland behandeld. Bijna alle regio’s hebben nu minder dan 100 procent van hun maximale normale capaciteit, aldus Kuipers. Dat betekent volgens hem dat de ziekenhuizen ruimte hebben wanneer het aantal patiënten weer stijgt.

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5082. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 26 sterfgevallen doorgekregen. Dat is het laagste aantal in de afgelopen weken. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 42 naar 11.037.

De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Overlijdens en opnames in het weekeinde worden vaak op maandag verwerkt en doorgegeven, en komen dan naar buiten in de cijfers van dinsdag.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 40.770. Dat zijn er 199 meer dan op zondag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Zuid-Holland heeft sinds dit weekeinde de meeste besmettingen. De provincie telt 8447 bevestigde coronagevallen. In Noord-Brabant is de ziekte vastgesteld bij 8435 mensen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen