Informatie over de Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Cees Ringelberg

Op 17 maart zijn de Tweede Kamer verkiezingen! Je kunt dan op een stembureau in de gemeente je stem uitbrengen! Een overzicht van alle stembureaus vind je op de website www.heusden.nl

Kun je zelf niet naar het stembureau? Dan kun je een ander voor je laten stemmen. Je verleent dan aan iemand een volmacht. Je kunt op 2 manieren een volmacht verlenen:
1. Iemand machtigen met je stempas/stempluspas
Je kunt iemand machtigen met je stempas/stempluspas. Dit kan alleen als jij en de gemachtigde in dezelfde gemeente wonen. Je ondertekent samen de achterkant van de stempas. De gemachtigde neemt jouw stempas en een kopie van jouw identiteitsbewijs mee naar het stembureau. Hij moet ook zijn eigen identiteitsbewijs laten zien. De gemachtigde kan alleen gelijktijdig met het uitbrengen van zijn eigen stem voor jou een stem uitbrengen. Een gemachtigde mag maximaal 3 volmachtstemmen uitbrengen.

2. Iemand machtigen met een machtigingsformulier
Wil je iemand machtigen uit een andere gemeente? Dan heb je een machtigingsformulier nodig voor jezelf en diegene die voor jou gaat stemmen. Jij en de gemachtigde ondertekenen beiden dit formulier. De gemachtigde krijgt daarna een volmachtbewijs waarmee hij voor jou kan stemmen. De formulieren hiervoor vind je op de website www.heusden.nl of kun je afhalen bij de balie op het gemeentehuis te Vlijmen

Uiterlijk 12 maart 17.00 uur moet de aanvraag door de gemeente zijn ontvangen. Je kunt de aanvraag mailen naar [email protected] of opsturen naar Gemeente Heusden, Verkiezingen, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen of persoonlijk afgeven bij de balie van het gemeentehuis te Vlijmen.

Stempas kwijt?
De stempassen zijn inmiddels bezorgd. Ben jij je stempas/stempluspas kwijt? Vraag dan een vervangende stempas/stempluspas aan. Dit kan met DigiD tot 12 maart 17.00 uur via de website www.heusden.nl of persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis te Vlijmen tot en met vrijdag 12 maart 17.00 uur. Vergeet niet je legitmatiebewijs mee te nemen.

Briefstemmen
Op 13, 15, 16 en 17 maart vindt er in het gemeentehuis te Vlijmen een vooropening plaats van de ingeleverde enveloppen Briefstemmen. De exacte tijden kun je vinden op onze website: www.heusden.nl. Deze bijeenkomsten zijn openbaar.

Telling stemmen van de stembureaus die zitting hebben gehad op 15 en 16 maart.
Op woensdag 17 maart worden vanaf 09.00 uur de stemmen van de volgende stembureaus, met zittingsdatum 15 of 16 maart en de briefstemmen, geteld op het gemeentehuis te Vlijmen:
• Gemeentehuis Drunen;
• Seniorensociëteit Heusden;
• Gemeentehuis Vlijmen;
• Het Patronaat Nieuwkuijk;
• Zandley Drunen;
• Antoniushof Heusden;
• Sint Janshof Vlijmen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen