Kleine kans voetbal kijken op schermen bij horeca

Foto: Wil Gulpen

Op 14 juni bespreken het Veiligheidsberaad en minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) opnieuw of voetbalfans in de horeca op schermen mogelijk  vanaf de kwart-of halve finales samen naar de EK voetbalwedstrijden kijken. Het gaat dan niet om grote schermen in parken en pleinen waar duizenden voetbalfans het Europees kampioenschap kunnen volgen.

De gemeente Heusden denkt over wat mogelijk is binnen de huidige landelijke corona-regelgeving omtrent activiteiten bij het EK en is nog in afwachting van een officieel handelingskader van het demissionair kabinet over wat, wellicht later in het toernooi, mogelijk is voor bijv. het wel of niet toestaan van tv’s/schermen op de terrassen. Grote schermen en georganiseerd kijken lijkt zeker dit EK helaas niet mogelijk.

“De gemeente organiseert zelf geen activiteiten. Mochten er uit branches, zoals bijvoorbeeld de horeca, initiatieven komen om te organiseren tijdens het EK dan zullen wij kijken of dit past binnen de landelijke corona-regelgeving” Laat een woordvoerder van de gemeente Heusden weten

Schermen en ‘live-entertainment’ zijn bij de eerste twee wedstrijden sowieso niet mogelijk omdat die pas om 21.00 uur beginnen. Kroegen moeten vanwege de coronamaatregelen om 22.00 uur sluiten. Dan moeten de cafés in de rust alle bezoekers naar huis sturen en dat kan weer problemen opleveren voor de openbare orde.

Bij de derde wedstrijd (op 21 juni) wil minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in principe ook geen schermen toestaan. “Dat is het uitgangspunt”, maar hij geeft aan wel bereid te zijn hierover later verder te spreken. In principe wil hij pas schermen overwegen als de stappen 4 en 5 van het openingsplan op 30 juni zijn ingegaan. Hij trekt hierin een lijn voor heel Nederland.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen