Meet Up energiecoöperatie Energiek Heusden 8 oktober

Foto: Energiek Heusden

Vanwege het Covid19-virus heeft energiecoöperatie Energiek Heusden de afgelopen 2 jaar geen fysieke bijeenkomsten kunnen houden. Nu is een Meet Up over duurzaamheid, klimaatcrisis en energietransitie weer mogelijk en dat gaat gebeuren op vrijdag 8 oktober in de Voorste Venne te Drunen, aanvang programma 19.30 uur.

Na de opening door voorzitter Frie van Hulten, komen diverse deskundigen aan het woord. De Meet Up wordt afgesloten door de Brabantse koning van de Oneliners, entertainer Rob Scheepers.

Lokale, duurzame energie maken we samen. Van praten naar doen!

Programma en sprekers

Siward Zomer is onder andere directeur van ‘Energie Samen’ en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Hij zal spreken over het Landelijke Energieakkoord waar hij namens de energiecoöperaties bij betrokken is geweest. Het gaat hierbij om een gezamenlijke aanpak met als doel om de energievoorziening in Nederland sneller te verduurzamen.

Martin Bakker, creatief leider van de Waardenmakers en projectleider van de energie-agenda van de Provincie Noord-Brabant neemt ons mee in de provinciale aanpak.

Wethouder Mart van der Poel bespreekt de voortgang van het beleid van de gemeente Heusden op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.

Voorzitter Frie van Hulten presenteert in het kort het Zonneparkproject Hooibroeken (20 hectare), waarbij inwoners de mogelijkheid hebben om te investeren in het park, met een ‘mooi’ rendement van circa 4% als resultaat. Het project is een samenwerkingsverband tussen de coöperatie, een grondeigenaar en projectontwikkelaar Sunvest. Hij legt uit op welke wijze de Heusdense burger hieraan kan deelnemen.

Als afsluiting volgt een vrolijke noot van stand-up comedian Rob Scheepers.

Aanmelden voor gratis toegang
Iedereen is van harte welkom bij deze Meet Up en de toegang is gratis. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan via de website www.energiekheusden.nl. Het programma begint om 19.30 uur en vanaf 19.00 kan men binnen lopen. De Meet Up vindt plaats in de Voorste Venne te Drunen. Een Coronatoegangsbewijs is verplicht.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen