Aagje is nieuwsgierig naar sport in Heusden

Foto: Wil Gulpen

Hallo! Komende tijd zal Aagje regelmatig op zondag een plekje gaan invullen op heusden.nieuws.nl. Een mooie kans voor Aagje want ze vindt het leuk om te schrijven en praat graag met andere mensen over hun passie.  Ze start met een serie rondom sport. Aagje gaat een virtueel rondje maken door Heusden om erachter te komen wat er leeft bij de verschillende clubs.

Daarbij is zij vooral nieuwsgierig naar de wat minder bekende sporten en sporters. En omdat er altijd wel wat te vragen is en graag veel wil weten van deze mensen, past de naam (nieuwsgierig) Aagje hier mooi bij. Maar voordat ze andere sporters het hemd van het lijf gaat vragen, stelt ze op ons verzoek zichzelf even voor.

Wie ik ben?
Mijn naam is Noor van Iersel. Ik word dinsdag 53 jaar en ik woon al mijn hele leven in Drunen samen met mijn man Piet en onze kippen. Ik ben lid van de nieuwsredactie van HTR radio en verzamel, schrijf en lees het lokale en regionale nieuws eenmaal per week. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen in Weekblad Heusden over HTR vrijwilligers.

Mijn sportcarrière?
Ik heb in mijn jeugd gehandbald bij Avanti. Dat was toen mijn lust en mijn leven. Maar na vele jaren kon ik deze teamsport niet meer combineren met de onregelmatige diensten die ik werkte in de zorg. Toen ben ik gestopt en badminton gaan spelen bij BC Drunen; eenmaal per week een vrije speelavond, zonder teamverplichtingen. Toen ik wat regelmatiger kon gaan werken, ben ik ook competitie gaan spelen, hartstikke leuk. Later kwam ik in aanraking met tennis en toen ervaarde ik het plezier van buiten sporten en stapte ik over naar LTC de Klinkaert. Nu tennis ik al meer dan 10 jaar met veel plezier.

Wat is zo mooi aan tennis?
Als ik rond kijk bij de Klinkaert op een willekeurige avond, dan zie ik jong en oud, beginners en ervaren spelers, laag en hoog niveau. Iedereen is op zijn eigen manier met de sport bezig en heeft plezier. Maar ik zie ook bij iedereen passie. Dan doet leeftijd of niveau er helemaal niet toe. Wat ik bijzonder vindt is dat als iemand een mooie bal slaat, er vaak een compliment volgt van de tegenstander en dat er samen wordt gelachen om een blunder. Na een wedstrijd is het een stilzwijgende gewoonte om samen nog wat te drinken. Bij toernooien en wedstrijden word je dan ook nog getrakteerd op een hapje erbij. En zo blijkt een sport die mij vrij solistisch leek, juist een heel sociaal gebeuren te zijn.

Help je Aagje mee?
Aagje duikt diep in de wereld van de sport in Heusden en zal je hier regelmatig van op de hoogte houden met een leuk artikel op zondag. Maar ze vraagt daarbij ook om hulp. Heb je suggesties voor een minder bekende sport in Heusden of mag Aagje jou interviewen over jouw sport? Stuur haar dan een berichtje via [email protected]. Dan neemt ze zeker contact met je op

Volgende week?
Voor haar eerste interview gaat Aagje terug naar jeugd en spreekt met Jan Tielemans van Handbalvereniging Avanti. Samen waren ze jeugdlid en hij is nog steeds betrokken bij de club. Wat hij doet, dat lees je volgende week.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Cookieinstellingen