Aagje is en blijft nieuwsgierig

Foto: WGF

Na 13 artikelen over allerlei wat minder bekende sporten en kleine sportverenigingen is de nieuwsgierigheid van Aagje op sportgebied een heel eind bevredigd. Gelukkig is er nog veel meer in Heusden waar Aagje nieuwsgierig naar is. Haar volgende serie zal gaan over de politieke partijen. Met de verkiezingen voor de deur, vraagt ze zich af waar de diverse partijen voor staan.

 Sinds mei is Aagje nieuwsgierig naar sport in de gemeente Heusden. Ze maakte een mooie toer langs allerlei kleinere clubs en sporten die minder bekend zijn. Dat leverde prachtige gesprekken en mooie verhalen op. Het was geweldig om te doen en al deze fijne mensen te ontmoeten. Het is fantastisch om te horen en zien dat veel Heusdenaren gedreven enthousiast zijn over hun sport en gedreven voor hun club. Hopelijk heb jij ook genoten van de artikelen die Aagje erover heeft geschreven. Wil Gulpen zorgde meestal voor passende foto’s bij het artikel. We lopen nog even kort alle sporten langs waar Aagje is geweest.

Hoe het begon
We zijn begonnen bij handbal, vooral vanuit het oogpunt van de scheidsrechter. Daarna volgde basketbal. De vereniging Vlijmscherp heeft moeite om vrouwen te enthousiasmeren voor basketbal, dus zij waren heel benieuwd naar de korfbalvereniging in Haarsteeg. Die hebben juist alleen maar vrouwelijke leden en vinden dat prima. Zij stuurden Aagje naar de judoclub in Drunen, waar een levendig gesprek volgde met mensen van het bestuur, een ouder en enthousiaste leden. Van daaruit gingen we naar het buitenzwembad waar fanatiek aan waterpolo werd gedaan. Van deze intensieve sport vol actie, gingen we naar het schaken bij Gambiet. Dat was de kleinste vereniging die we spraken, maar ook daar is het enthousiasme voor de sport onverminderd groot. Inmiddels was het hartje zomer en lagen veel sporten stil. Daarom sprak Aagje op een zomers terras over volleybal, ook niet verkeerd.

Ook nieuwe sporten kregen aandacht
Hadden we tot dan vooral traditionele sporten die iedereen wel kent, daarna dook Aagje in de wereld van padel en freerunnen. Beiden nog relatief nieuwe sporten in Nederland en beiden in opkomst. Waar het Freerunnen vooral in trek is bij de jeugd, is padel een sport voor alle leeftijden. Daarna gingen we naar Vlijmen, waar in een eigen hal tafeltennis wordt gespeeld. Aagje had een mooi gesprek aan de stamtafel, waar een prominent lid van de club erg wordt gemist. Daar viel de term ‘campingsport’, zoals tafeltennis nog wel eens genoemd wordt. Nou dat geldt uiteraard ook voor jeu de boules, de volgende sport die aan bod kwam. De vereniging heeft vooral oudere leden, dus was het een mooie overstap naar de jeugd van SHJ waar Aagje het turnen onder de loep nam. En tussendoor is zij ook nog bij Constantia geweest om alles te horen over handboogschieten.

En nu verder?
Een hele toer is het geweest met als resultaat 13 artikelen. Heb je ze allemaal gelezen of toch een gemist? Inmiddels heeft Aagje een eigen plekje op de site gekregen, hartstikke leuk! Kijk maar eens op heusden.nieuws.nl en dan klikken op het pijltje bij het onderdeel sport. Daar staan alle artikelen voor je op een rij. Steeds vaker werd echter op de vraag van Aagje waar de geïnterviewde nieuwsgierig naar was, een sport genoemd die al aan de beurt is geweest. Daarom meent ze dat de meeste sporten wel aan de beurt zijn geweest en stopt Aagje haar toer. Mis je jouw sport nog, dan mag je het altijd aan Aagje laten weten. Mail haar via [email protected] en geef je contactgegevens door.

Aagje is nieuwsgierig naar de politiek
Gelukkig is er nog heel veel meer in Heusden om nieuwsgierig naar te zijn. In aanloop naar de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022, gaat Aagje op zoek naar de politieke partijen. Welke partijen zijn er in Heusden en waar staan die dan voor? Hoe vertalen de landelijke partijen het programma naar het Heusdense? En hoe onderscheiden lokale partijen zich van elkaar? Natuurlijk gaat Aagje geen stemadviezen geven. Maar misschien helpt ze inwoners wel een klein beetje om beter beeld te krijgen van de politiek in Heusden. Dus blijf deze site volgen tot de volgende Aagje!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Cookieinstellingen