32e Wallenloop Heusden

Op zondag 5 oktober organiseert gymnastiekvereniging Inion voor de 32e keer de Wallenloop in Heusden. Dit is een recreatieve loop, die voor jong en oud plezier biedt. 

De Wallenloop is een loopevenement dat zijn oorsprong vindt in vestigingsstad Heusden. Het startpunt van het evenement is bij de Heusdens Bureau voor Toerisme, Pelsestraat 17 in Heusden waarna er een route wordt afgelegd van 2.184 meter per ronde. Burgemeester Jan Hamming zal om 10.00 uur het startschot lossen. Naast het sportieve karakter van de Wallenloop, kan de recreatieve loper onderweg genieten van het overweldigende ‘groene’ landschap. Iedereen kan in zijn eigen tempo het parcours afleggen zolang het maar valt onder één van de volgende activiteiten: ‘hardlopen, wandelen (eventueel met kinderwagen), nordic-walking of joggen’. 
De Wallenloop is een gezellig evenement  voor jong en oud. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën: gemengd t/m 6 jaar, gemengd 7 t/m 10 jaar, gemengd 11 t/m 15 jaar. Voor de volwassene vanaf 16 jaar hebben we een aparte dames- en herencategorie.  
In elke leeftijdscategorie kan er gestreden worden voor de meest gelopen rondes, zodat ook de fanatieke loper zijn prestatief vermogen in de strijd kan gooien. Hierbij zullen de nummers 1 t/m 3 in elke leeftijdscategorie in de prijzen vallen. Maar ook de recreatieve lopers gaan niet met lege handen naar huis. Bij het afleggen van minimaal één ronde ontvangt de loper een herinnering als dank voor de actieve deelname. De deelnemers kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Er kan gelopen worden tot 13.00 uur. Om 13.15 uur zal de prijsuitreiking zijn.
Gymvereniging Inion zorgt tijdens de loop voor een lekkere dorstlesser en een versnapering. Om de route zo veilig mogelijk te laten verlopen worden de oversteekplaatsen bemand door goed herkenbare vrijwilligers. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de inzet van EHBO, die zich over de echte pechvogels zullen ontfermen.
Inschrijven kan zowel vooraf aan het evenement als op de dag van het evenement zelf. Wanneer men zich vooraf wil inschrijven kan een envelop met naam, adres, geboortedatum en het inschrijfgeld (2,50 euro) in geleverd worden of opgestuurd worden naar: G. van Oostromstraat 65, 5256 JK  Oudheusden. Wanneer er op de dag zelf wordt ingeschreven moet men zich melden tussen 9.45 en 12.00 uur bij het Heusdens Bureau voor Toerisme in Heusden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen