Nationaal Schoolontbijt stichting de Schroef

Foto:

Stichting de Schroef organiseert in samenwerking met de Voetiusschool en Stichting Schakelring op 6 november het Nationaal Schoolontbijt. 

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt draait het voornamelijk  om gezond eten en voldoende bewegen. Kinderen uit groep 5/6 van de Voetiusschool in Vlijmen brengen op deze dag een bezoekje aan het Sint Janshof, waar de kinderen en de senioren gezamenlijk zullen ontbijten, zingen en spelletjes doen. Voor de kinderen erg speciaal omdat ze de aandacht nu moeten verdelen over wel heel veel opa’s oma’s en voor de senioren is dit ook een unieke activiteit die flink wat leven in de brouwerij brengt. Ook burgemeester Jan Hamming toont zijn betrokkenheid bij de gezondheid van de kinderen en senioren door aanwezig te zijn bij dit evenement.

12e editie
De 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen ontbijten, geeft dit jaar een nog beter ontbijtvoorbeeld met een gezond ontbijtpakket. Dat bestaat uitsluitend uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct. Bovendien heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van een aantal maatschappelijke partijen die in een convenant de missie onderschrijven om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren
Tafelkleden
De kinderen van de Voetiusschool komen om 8.45 uur aan bij het Sint Janshof. Om 9.00 uur vindt het gezamenlijke ontbijt plaats. Op de tafels liggen overigens tafelkleden die speciaal door de kinderen ontworpen zijn voor het Nationaal Schoolontbijt. Na het ontbijt zingen de kinderen en senioren samen met de burgemeester verschillende ingestudeerde liederen. 
Nadat het zingen is het tijd voor spelletjes. Verschillende Oudhollandse spelletjes komen aan bod in de drie spelletjesrondes. Om 10.45 uur nemen de senioren en de kinderen afscheid van elkaar en is het evenement ten einde. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken op de zeer gezellige, gezonde en educatieve ochtend in het Sint Janshof.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen