Blog Burgemeester Willemijn van Hees 9 juli

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente.

Beste Heusdenaren,
Nederland is grotendeels ‘van het slot’ en dat betekent dat ook allerlei crisisstructuren worden afgeschaald. We hopen natuurlijk van harte dat de coronacrisis achter de rug is. Toch houden we de vinger aan de pols, om maar eens een medisch spreekwoord te gebruiken.

Meer versoepelingen betekenen ook het afbouwen van steunmaatregelen voor ondernemers. Maar er zijn natuurlijk sectoren die ook na afbouw van de Nederlandse maatregelen nog niet van de coronaregels af zijn. Voorbeelden zijn de reisbranche en ondernemers die internationaal actief zijn. Ook zijn er ondernemers die zich nu realiseren dat ze zonder steun alsnog in de problemen komen. Het betekent dat we als gemeente scherp moeten blijven om onze rol te kunnen pakken waar nodig en mogelijk.

De Spaanse Weg
Afgelopen vrijdag mocht ik als voorzitter van de Vereniging van Vestingsteden én als burgemeester van Heusden de nieuwe eBike-route De Spaanse Weg openen. Onze Vesting is één van de parels op die route en daar zijn we trots op. Het afgelopen coronajaar hebben we allemaal ervaren hoeveel moois er in onze directe omgeving en ons eigen land is. De nieuwe fietsroute zal daarom zeker in de smaak vallen.

Zoals onze Vesting al jaren doet. Dat laatste leidt in de Vesting tot discussie. Moet de Vesting een toeristische trekpleister zijn of een rustig vestingstadje? Ik hoop van harte dat de mensen in de Vesting met elkaar blijven praten om samen tot keuzes te komen voor hun prachtige vestingstadje.

Jong talent
We huldigen in Heusden regelmatig Doeners van de maand. Vorige week waren dat de talenten van Heusden Young Talent. In een paar jaar tijd zijn al bijna 50 talenten via dit platform gekoppeld aan mooie stageplekken bij innovatieve bedrijven in Heusden. Zo maken ondernemers en overheid samen het verschil op een overspannen arbeidsmarkt.

Onze Jeugdburgemeesters zijn ook jonge talenten. Op de Kinderklimaattop in april hielpen ze mee met het allereerste Kinderklimaatakkoord en op 23 juni gingen ze met een aantal Tweede Kamerleden in gesprek om het belang van dit akkoord te onderstrepen. Alleen door corona kan Nederland misschien net voldoen aan het door de rechter opgelegde doel de CO2-uitstoot met 25 procent terug te brengen. Met kinderen uit het hele land lieten onze jeugdburgemeesters van zich horen. Ik ben er trots op hoe onze Jeugdburgemeesters meedenken om van Heusden en Nederland een betere plek te maken.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester
<
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen