Blog Burgemeester Willemijn van Hees 19 november

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer o.a Sinterklaas en mildheid in plaats van tegenstellingen.

Beste Heusdenaren,

Deze weken staan in het teken van het grootste kinderfeest van Nederland. Het is heerlijk om onze kleinsten te zien genieten! En om ze in spanning te zien zitten. Die spanning wordt zoals elk jaar lekker aangewakkerd door het Sinterklaasjournaal. Ik kan daar echt van genieten. Samen maken we er voor de kleinsten een hele mooie tijd van.

De organisatoren van de Sinterklaasintochten en andere activiteiten verdienen een groot compliment! Rond de Sinterklaasintochten in onze gemeente hebben ze allemaal hun verantwoordelijkheid genomen. Waar het kon, is de opzet van de intocht aangepast aan de nieuwe maatregelen. Waar dat niet kon, is de moedige keuze gemaakt de intocht niet door te laten gaan. Ik vind dat knap in een tijd waarin de verwachtingen van kinderen en ouders groot zijn. Vergeet niet dat de Sinterklaasorganisaties bestaan uit vrijwilligers, die ook dit jaar weer keihard hebben gewerkt.

Gelukkig waarderen de meeste mensen dat ook. Ik zag veel fijne, milde reacties op bijvoorbeeld sociale media. Dank daarvoor!

Mildheid in plaats van tegenstellingen
De mildheid die ik rond Sinterklaas in Heusden zie, voelt veel fijner dan de tegenstellingen rond corona die landelijk helaas het gesprek domineren. Het Rijk moedigde vrijdag gevaccineerden aan om vooral in discussie te gaan met niet gevaccineerden om hen te overtuigen toch ‘de prik’ te halen. We zien hoe veruit de meeste mensen naar eer en geweten hun keuzes maken. De een om zich te laten vaccineren, de ander om dat niet te doen. Het is te makkelijk om dit plat te slaan tot een zwart-wit verdeling van “de verstandigen” en “de onverstandigen”. Het is veel en veel genuanceerder.

Persoonlijk ben ik groot voorstander van vaccineren, maar iedereen moet zelf die afweging maken. Er zijn mensen die zich uit overtuiging wel hebben laten vaccineren en mensen die dat principieel niet willen. In een verwarrende tijd is het bovendien heel begrijpelijk dat er mensen zijn, die vaccineren spannend vinden. Op www.thuisarts staat betrouwbare informatie over de coronavaccinaties. Thuisarts.nl is de website die (huis)artsen en anderen in de zorg gebruiken als ze hun patiënten uitleg geven. Deze website is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Ik hoop dat iedereen daarmee zijn of haar eigen afweging kan maken.

Het virus dwingt ons allemaal tot moeilijke keuzes. In Heusden willen we vooral samen door de crisis komen. Wat ieders keuze ook is, samen gaan we het redden.

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige blogs van onze burgemeester

< Blog 5 november
Blog 22 oktober
Blog 8 oktober
Blog 24 september
Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen