Blog Burgemeester Willemijn van Hees 10 september

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Dit weer de eerste na de vakantie

Beste Heusdenaren,

Hebben jullie een fijne zomer gehad? Na de hete, droge zomers van de afgelopen jaren was het dit jaar typisch Nederlands zomerweer. Droogte is niet goed, maar het hoge water net voor de schoolvakantie was helaas het andere uiterste. Gelukkig hebben we geen Limburgse toestanden gezien tijdens het hoge water, maar ook in onze gemeente hebben bijvoorbeeld agrariërs schade geleden. We hebben er daarom als gemeente bij de Rijksoverheid voor gepleit om ook in onze regio de schade te vergoeden.

Van water naar vuur
Tijdens de zomer werden omwonenden en ondernemers op en rond het bedrijventerrein aan de Kasteeldreef in Drunen opnieuw verrast door een aantal branden. Net als de buurt maken wij ons zorgen. Sinds de brand van december 2020 doet de politie onderzoek. Hierbij worden ook beschikbare camerabeelden gebruikt, waaronder die van de recent door de gemeente geplaatste camera’s en beelden van de eigenaar van het terrein.

De maatregelen die tot nu toe zijn genomen hebben nieuwe branden niet kunnen voorkomen.  Samen met de politie kijken we naar verdere maatregelen en mogelijkheden om het politieonderzoek te ondersteunen. Het Openbaar Ministerie is hier ook bij betrokken. Onze prioriteit is het laten terugkeren van veiligheid en rust voor de buurt. Helaas zijn hiervoor geen makkelijke oplossingen. Als die er zouden zijn, hadden we de situatie natuurlijk al opgelost.

Genieten
Tijdens mijn vakantie nam locoburgemeester Kees van Bokhoven mijn taken waar, waardoor ik en mijn gezin van een paar vakantieweken konden genieten. Over genieten gesproken: er kwam tijdens de zomer veel moois voorbij. Daarom zijn we als gemeente op sociale media gestart met het delen van mooie berichten van de Buurt Bestuurt-comités uit onze dorpen en wijken. We delen ook toeristische tips, want er is genoeg te beleven in Heusden. Omdat we dit wekelijks doen op vrijdag zou je het ‘vrolijke vrijdag’ kunnen noemen.

Wij gaan weer naar school
Voor kinderen en jongeren zijn de scholen weer begonnen. De zomervakantie is afgelopen. Daarmee is het ‘gewone leven’ weer begonnen. Tenminste, zo gewoon als mogelijk is. Helaas hebben we in Nederland nog geen punt kunnen zetten achter de coronacrisis. Ik ga me niet wagen aan voorspellingen. Vooruitkijkend naar het vervolg van de pandemie weet ik één ding wél zeker. Wat de coronacrisis brengt is nog niet zeker, maar we blijven er in Heusden in zitten zoals altijd: samen.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester

< Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
< Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
< Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen