Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Samen al heel lang thuis in Heusden en Jeugdburgemeesters

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer mevrouw Schafer 100 jaar, Albasten bruiloft Snoek – Van Os en Jeugdburgemeesters

Beste Heusdenaren,

Ondanks de afgelopen twee moeilijke jaren, kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. We zijn er in Heusden namelijk goed in om er samen iets moois van te maken. Dat optimisme komt onder andere door een aantal mooie mensen die ik de afgelopen weken mocht meemaken.

Samen al heel lang thuis in Heusden
Als burgemeester mag ik regelmatig vitale, oudere Heusdenaren ontmoeten. Bijvoorbeeld mevrouw Schafer. Ze startte op haar 100e (!) haar eigen winkeltje vanuit de gesloten afdeling van het verzorgingstehuis. Zus Schafer, handwerkbedrijfje, voor al uw sjaals, mutsen en kussens. Te koop voor mensen die het kunnen betalen, maar gewoon gratis voor mensen die het minder hebben. Dan ben je gewoon een enorme lieverd en dat is Corrie Schafer zeker!

Zaterdag 5 februari mocht ik op visite bij meneer en mevrouw Snoek-Van Os. Zij vierden toen hun 75-jarige (!) bruiloft. Dat vind ik inspirerend. In driekwart eeuw hebben deze mensen pieken en dalen meegemaakt. Toch waren ze zo lang bij elkaar. Sterker nog, ze vierden dat. Daar zitten zó veel levenslessen in! Bijvoorbeeld dat de waan van de dag en de sores van dit moment echt maar dan ook echt niet je leven hoeven te bepalen. Helaas overleed mevrouw Snoek-Van Os deze week. Bij deze wens ik haar man en alle naasten heel veel sterkte!

Jeugdburgemeesters
Van oud naar jong, want ook bij jonge Heusdenaren kun je heerlijk inspiratie tanken. Deze woensdag presenteerden elf meiden en jongens zich in onze Raadzaal als kandidaat-jeugdburgemeesters. Wat een sterke presentaties en mooie ideeën! Wat me ieder jaar opvalt: van ons gemeentelijke merk Dromen. Doen. Heusden. zijn ze echt van alle drie de elementen. Ze durven te dromen van een oplossing voor ieder probleem, ze zien kansen en nooit beren op de weg. Het zijn echte doeners. Welk thema ze ook belangrijk vinden, ze willen er iets mee dóen. En Heusden, want ze willen allemaal jeugdburgemeester te worden om iets voor hun mede-Heusdenaren te doen.

Geen wonder dat de jury het altijd ontzettend moeilijk heeft! Maar we zijn eruit gekomen woensdag. Het komende jaar zijn Nienke en Daan onze jeugdburgemeesters. Ik heb er héél veel zin om met ze op te gaan trekken.

De andere kandidaten zijn trouwens woensdag benoemd tot onze nieuwe jeugdambassadeurs, want we zouden wel gek zijn als we al dat mooie talent zouden laten lopen!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen