Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Heusden voor Oekraïne

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer Heusden voor Oekraïne en opvang van Oekraïense vluchtelingen

In mijn laatste blog wenste ik iedereen een hele fijne carnaval. Eerlijk gezegd is mijn positieve carnavalsstemming wel weg na al het nieuws uit Oekraïne. De beelden uit Oekraïne zijn hartverscheurend. Hartverwarmend zijn dan weer de honderden reacties van Heusdenaren, die enorm meeleven met de Oekraïners!

Heusden voor Oekraïne
We merken dat veel Heusdenaren niet lijdzaam naar de beelden uit Oekraïne willen kijken, maar iets willen dóen. Vorige week zamelde inzamelingsactie Heusden voor Oekraïne zo’n 130 kuub hulpgoederen in voor Oekraïense vluchtelingen. Een grote vrachtwagen boordevol noodzakelijke spullen voor mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Ik vond het ontroerend om te zien hoe Heusdenaren samenkomen om anderen in nood hulp te bieden.

Opvang van Oekraïense vluchtelingen in Heusden
De regering heeft alle Veiligheidsregio’s gevraagd om opvang te organiseren voor duizend (en waarschijnlijk meer) vluchtelingen. Vanuit Heusden dragen we daar graag aan bij. We willen Oekraïense vluchtelingen een warme, veilige plek bieden bij ons in Heusden. Een plek die het normale leven zo goed mogelijk benadert en die we samen zo lang als mogelijk kunnen blijven bieden. Daarom doe ik een oproep aan alle Heusdenaren – particulieren, verenigingen, instellingen en ondernemers – om mee te helpen! Heeft u plek om mensen op te vangen. Dan horen we dat graag! Ook als je vluchtelingen in huis hebt opgevangen en jij je nog niet gemeld hebt bij de gemeente. Vul hiervoor het formulier in dat op onze website staat via www.heusden.nl/oekraine.

Heb jij intenties om thuis vluchtelingen op te vangen dan wil ik je ook meegeven dat dit geen lichtzinnig besluit is. Op www.takecarebnb.nl  staat meer informatie en tips over het opvangen van vluchtelingen. Zo krijg je een beeld wat er allemaal bij komt kijken! Heb je er goed over nagedacht dan rekenen we graag ook op jouw steun. Als gemeente staan we klaar voor Heusdenaren die Oekraïense vluchtelingen helpen. Uiteraard kijken we ook naar gemeentelijke gebouwen om vluchtelingen in op te vangen.

De oorlog in Oekraïne is nog lang niet voorbij. Dáár kunnen we in Heusden niets tegen doen. Wat we wél kunnen is er zijn voor Oekraïners die door het noodlot in onze gemeente terechtkomen. Laten we er samen voor zorgen dat samen thuis in Heusden ook voor hen geldt.

En…laten we niet vergeten dat er ook uit andere oorlogsgebieden mensen naar Nederland zijn gevlucht. Ook zij verdienen een veilige, warme plek.

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen