Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Politiek met twee gezichten, het is wel veel en cadeautjes op De Vliedberg

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over Heusdense politiek met twee gezichten, het is wel veel en cadeautjes op De Vliedberg

Beste Heusdenaren,
Voor de Heusdense politiek was het een week met twee gezichten. Vrijdag 24 juni namen we afscheid van twee ervaren bestuurders: Kees van Bokhoven en Mart van der Poel. Het was een heerlijke informele bijeenkomst precies zoals de heren wensten. Eigenlijk wilden ze geen afscheid, want het mocht nooit om hen draaien. Maar… deze keer wel!

Helaas kregen we op donderdag 30 juni het droevige bericht dat Frans van der Lee op 81-jarige leeftijd is overleden. Frans was jarenlang raadslid in Heusden, maar moest noodgedwongen dit voorjaar het stokje overdragen. Ik wens zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, familie en andere nabestaanden heel veel sterkte.

Het is wel veel
Heeft u ook het gevoel dat we het wel erg flink voor de kiezen krijgen allemaal? De nasleep van de coronacrisis, woningnood, de oorlog in Oekraïne, de opvang van vluchtelingen en het vestigen van statushouders, de hoge energieprijzen, het klimaat en stikstof; het zijn allemaal zaken die mensen raken. Zeker mensen met een smalle beurs. Bijvoorbeeld de hoge energieprijzen. Die doen veel meer pijn als je minder geld hebt. Als je minder geld hebt, kun je ook niet zo makkelijk je huis verduurzamen om de energierekening omlaag te brengen.

Ik hoop dat we in Heusden met elkaar samen blijven zoeken naar manieren om onze gemeente voor iedereen een thuis te laten zijn en blijven. Als gemeente staan we altijd open voor vragen, willen we altijd mee zoeken naar oplossingen en kunnen we zéker een luisterend oor bieden.

Cadeautje op De Vliedberg
‘Vliedberg uit z’n dak’ was een groot succes! Dit evenement werd georganiseerd door een groep Vliedbergse jongeren van 14 tot 17 jaar. Deze jongeren werden steeds vaker aangesproken op overlast. Wat ik héél stoer vind, is dat ze reageren met een mooi evenement voor hun wijk. Jongerenwerker Erdim van Bijeen vertelde bij Heusden.nieuws.nl dat de jongeren zo een brug wilden slaan tussen henzelf en andere inwoners. Wat goed!

Door dit te doen, zijn ze een geweldig voorbeeld voor andere jongeren in de wijk. En voor jongeren die in bijvoorbeeld Oudheusden en Drunen overlast veroorzaken.

Alleen samen maken we er het beste van en iedereen verdient een plek in Heusden. Zeker ook onze jongeren!

Samen thuis in Heusden!
Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen