Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer Swim to Fight Cancer, zorgen om oplopende dagelijkse kosten, verbinding versterken en inspiratie door onze ouderen

Beste Heusdenaren,
Met alle gebeurtenissen in de wereld en Nederland heb ik de behoefte om in deze blog te schrijven over het hier en nu in ons Heusden.

Swim to Figh Cancer
Over Swim to Fight Cancer bijvoorbeeld. Ondanks een koud en regenachtig weekend doken zo’n 200 deelnemers het water in om geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Ze haalden maar liefst zo’n € 136.000 op, bijna zestigduizend meer dan verwacht. Wat een prachtige prestatie en wat een goed nieuws voor de strijd tegen kanker!

Zorgen om oplopende dagelijkse kosten
Intussen hebben veel mensen grote zorgen om de alsmaar stijgende dagelijkse kosten. De kosten van boodschappen, maar vooral die voor de energierekening. In Heusden hebben we vrijwel iedereen in beeld die recht heeft op de verschillende regelingen en toeslagen van de Rijksoverheid en we hebben hen dan ook rechtstreeks kunnen benaderen. Hetzelfde geldt voor verenigingen en instellingen die nog coronasteun krijgen. Toch bij deze de oproep om op www.heusden.nl of www.bijeenheusden.nl goed te kijken of u recht hebt op steun. U kunt ons en Bijeen natuurlijk ook bellen wanneer u hulp nodig hebt.

Verbinding versterken
Samen met de gemeenteraad ben ik bezig om de communicatie over en rond de raad te versterken. Afgelopen maart ging minder dan helft van de kiezers naar de stembus bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik hoop dat dit in 2026 weer bóven de 50% ligt. We gaan daarom meer communiceren over het werk van de gemeenteraad en willen bijvoorbeeld de wijkbezoeken van college en raad weer starten. We willen al met al de verbinding tussen inwoners en hun gemeente versterken. Ik merk bij de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie veel zin om dit te gaan doen. Belangrijk want in een woelige wereld moeten we het samen zien te rooien.

Inspiratie door onze ouderen
Wat dat betreft is er een groep inwoners van wie we elke dag veel kunnen leren: onze ouderen. Dat merkte ik de afgelopen tijd weer tijdens de gesprekken met gouden of diamanten bruidsparen. Mensen die al heel lang bij elkaar zijn en veel hebben meegemaakt. Veel van wat wij nu meemaken, hebben zij al eens gezien in een of andere vorm. Ze kunnen ons dus nu helpen met hun levenservaring. Ik krijg er altijd energie en goeie zin van als ik ze heb mogen ontmoeten.

Tot de volgende blog!
Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen