Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het over Dickensfestijn, Candlelight Shopping, geldzorgen, gladheid en lichtjesavond.

Beste Heusdenaren,

De feestdagen komen snel dichterbij en dat is te merken. Aan de vrieskou die zorgt voor toch net wat meer feestelijke sfeer. Ik merk het ook aan alle lieve, mooie acties en initiatieven om ons heen: de warmtedagen in De Mand en De Caleidoscoop, Lichtjesavond, het Dickensfestijn.

Dickensfestijn en Candlelight Shopping
Na de coronajaren was het Dickensfestijn afgelopen weekend als vanouds. Het centrum van Drunen in de kerstsfeer van de 19e eeuw. Het was gezellig en druk! Dat was het ook in de vesting Heusden. Candlelight shopping zorgde daar voor een feestelijke sfeer. Met veel dank aan de vrijwilligers van beide evenementen voor al hun inzet!

Geldzorgen
Helaas zorgt de vrieskou ook op andere manieren voor kou. Veel mensen hadden al zorgen over de maandelijkse energiekosten en de kou helpt dan niet. Gelukkig zie ik overal in onze gemeente dat mensen elkaar helpen. Daar zijn Heusdenaren goed in: samen door een moeilijke tijd heen komen.

U kunt ook bij Bijeen en de gemeente terecht als u geldzorgen heeft. Kijk daarvoor vooral op onze webpagina over geldzorgen of lees hierover in onze infopagina in Weekblad Heusden. Ook in de lokale media staan vaak berichten over hulp bij geldzorgen. Komt u er niet uit? Bel vooral met Bijeen Heusden via 073-7820178.

Gladheid
Als de temperaturen onder nul dreigen te komen, staan de strooiploegen van onze Buitendienst paraat. Afgelopen week begon het ‘strooiseizoen’ en rukten de strooiers enkele keren uit. Bedankt voor al uw lieve reacties en steunbetuigingen! Dat doet onze medewerkers én hun thuisfront goed. Op www.heusden.nl/gladheid leest u meer over gladheidsbestrijding. En kijk natuurlijk goed uit als het vriest, want ook waar er gestrooid is kan het glad zijn en we kunnen niet overal strooien.

Lichtjesavond
Op zondag 11 december was de Heusdense Lichtjesavond ter herdenking aan alle kinderen die zijn overleden, maar in Heusden herdenken we alle dierbaren die gemist worden. Lichtjesavond kende een heel mooi onderdeel: het verbranden van ‘Post naar de Hemel’. Mensen doen brieven of kaartjes in een speciale brievenbus op de begraafplaatsen. Op Lichtjesavond wordt die post verbrand, zodat de boodschap van mensen aan hun geliefden naar de hemel gaat. Mooi hè!

Ik krijg het er in elk geval lekker warm van. Net als van alle andere lieve dingen die we u voor elkaar zien doen.

Ik wens u alvast hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen