De eerste blog 2023 van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat over 2022 was me ereentje.., Samen: de kracht van Heusden, en een gelukkig 2023.

Beste Heusdenaren,
2022 was me er eentje… Vorig jaar hadden we het bij het vooruitblikken op 2022 nog vooral over corona. We snakten naar een einde van de pandemie en samen zijn we door die vervelende tijd heen gekomen. Maar zoals zo vaak liet het nieuwe jaar zich niet voorspellen: 2022 was amper twee maanden oud of de vreselijke oorlog in Oekraïne barstte los. De gevolgen daarvan hebben we met elkaar gevoeld en voelen we nu nog.

Samen: de kracht van Heusden
Energie, de boodschappen en andere dagelijkse uitgaven gingen fors omhoog. Ook in Heusden zijn hier veel mensen door geraakt. Dat is geen fijne terugblik, maar toch heb ik een positief gevoel over 2023. Afgelopen jaar heb ik namelijk heel veel mensen in onze hele gemeente zien doen wat ons ook door de coronapandemie heeft geholpen: samen de schouders er onder zetten, er voor elkaar zijn, lieve dingen voor elkaar doen, elkaar helpen. Zo zorgde de werkgroep Heusden Helpt aan Tafel dat 234 Heusdenaren niet alleen Kerstavond door hoefden te brengen. De eerste Warmtedagen vonden plaats en die gaan dit jaar door. Het Dickensfestijn en Candlelight, Shopping in de vesting brachten Kerstsfeer.

Het nieuwe jaar begon met een jaarwisseling zonder grote incidenten, een stuk minder uitrukken van de brandweer en geen signalen van agressie tegen hulpverleners. Daarom bij deze een groot compliment aan alle hulpverleners, vrijwilligers en onze inwoners voor het vieren van de jaarwisseling!

Samen. In dat ene woord zit voor mij de kracht van Heusden, de kracht van u allemaal. Ondanks dat 2022 een jaar was met opnieuw flink tegenwind, ben ik daarom positief over 2023.

Gelukkig 2023!
Graag wens ik u namens het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie van Heusden het allerbeste voor 2023! Wij wensen u en uw geliefden geluk en gezondheid toe. Ook dit jaar staan wij weer voor u klaar om samen met u uw dromen te realiseren of wanneer u hulp nodig heeft.

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen