Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over makkelijke oplossingen zijn er niet meer, Oekraïense vluchtelingen en Carnaval in Heusden

Beste Heusdenaren,

Carnaval is in aantocht! Zondagmiddag heb ik genoten van het jeugdtonpraten in Zaandhaozenlaand. Ook met carnaval heeft de jeugd de toekomst, dat was wel duidelijk. Het is ook duidelijk dat de vrijwilligers hard nodig zijn om zulke leuke activiteiten te organiseren. Bij deze dank aan al die vrijwilligers in onze gemeente voor al hun inzet voor onze carnaval!

Makkelijke oplossingen zijn er niet meer
Over buikpijn gesproken: dat krijgen ik en de wethouders van het gebrek aan woonruimte voor alle woonwensen die we in Heusden hebben. Geen wonder dat ‘bouwen, bouwen, bouwen’ prioriteit 1 is voor het college. Dat is echt een teamklus, waar alle collegeleden hard aan werken. Want in Heusden gunnen we iedereen een huis én een warm thuis.

Hoe dan ook, er zijn geen makkelijke oplossingen meer. Soms hebben we bijvoorbeeld ruimte gevonden, maar gaat het om ruimte die ook voor iets anders kan dienen. We merken vaker dat we als Heusdenaren op “die ene vierkante meter” meerdere dingen tegelijkertijd willen. Als gemeenschap en gemeente zijn we zo creatief dat we per vierkante meter vaak twee dingen tegelijk kunnen. Soms zelfs drie of vier, maar onze creativiteit kent grenzen en de oplossing hebben we nog niet.

Voor nu is de enige oplossing blijven zoeken, blijven proberen, creatief blijven, samenwerken, het gesprek blijven voeren. En als dat allemaal niet lukt het nog eens proberen. En nog eens.

Oekraïense vluchtelingen
Ook de 189 Oekraïners die al in Heusden zijn en de 175 die nog komen, gunnen we een warm thuis. Al bijna een jaar leven de Oekraïners met de verschrikkingen van een oorlog. De beelden die we er hier in Nederland van zien blijven verschrikkelijk. De druk om vluchtelingen op te vangen blijft ontzettend hoog. Vanuit Heusden dragen we ons steentje bij door het opvangen van 175 extra Oekraïense vluchtelingen vanaf 1 juli 2023. We doen dat zonder gebruik te maken van bestaande woningen. Zo gaat opvang van Oekraïense mensen niet ten koste van woonruimte voor andere inwoners.

Carnaval in Heusden
Carnavallen helpt ook! Samen onze gedachten verzetten, even geen zorgen en lekker samen feestvieren. Leuk nieuws is er uit de vesting, Wallepoepersland, want carnavalsvereniging De Zotte Kanonnen blaast carnaval daar nieuw leven in. Ze zoeken de Hekese Hellevegers en de optocht in Maoskesdam op. Ook carnavallen doen we in Heusden samen!

Ook in Haorendam, Dwergonië, Zaandhaozenlaand, Knotwilgendam en Kwastenlaand hebben ze er zin in!

Tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen