Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over dat de burgemeester veel mooie mensen mag ontmoeten, raadsvergadering en Emmamolen.

Beste Heusdenaren,

Heel leuk aan mijn baan, is dat ik zo veel mooie mensen mag ontmoeten. Mooi, omdat ze bijzondere dingen doen of hebben meegemaakt. In die categorie horen natuurlijk onze brandweermensen. Vorige week was ik bij de vaardigheidstoetsen bij brandweerpost Heusden. Bij de brandweer heet dit ook wel de brandweerwedstrijden. Dat zegt veel over hoe fanatiek ze bij de brandweer zijn. Gelukkig maar, want wat is het belangrijk dat onze brandweermensen goed getraind en geoefend zijn. Het is ook belangrijk dat onze brandweermensen hun collega’s in Veiligheidsregio Brabant-Noord helpen als dat nodig is. Andersom krijgen ze ook hulp van hun collega’s uit de regio, uit buurgemeenten en soms zelfs uit andere delen van Nederland. Het brandweervak is écht teamwerk. We zijn in Heusden apetrots op onze brandweermensen en we zijn dankbaar voor hun inzet voor ons.

Raadsvergadering
Ander werk dan de brandweer, maar wat mij betreft net zo belangrijk, is het werk van onze gemeenteraad. Onze raadsleden beslissen bijvoorbeeld over waar uw belastinggeld heen gaat. Vorige week dinsdag besloot de raad geld te besteden aan het voorbereiden van het duurzaam maken van De Kubus en de voorbereidingen voor ‘basispark’ De Schroef. De gemeenteraad was het ook eens met het opwaarderen van het oostelijk deel van de Tuinbouwweg. Dat zijn besluiten over belangrijke zaken: duurzaamheid, energiebesparing, bewegen & ontmoeten en verkeersveiligheid. De gemeenteraad stelde ook het cultuurbeleid 2023-2027 vast.

Wat me altijd opvalt aan onze gemeenteraad: de 29 raadsleden zijn het vaak met elkaar eens. Dat tekent de gezamenlijke motivatie om voor ons allemaal in Heusden de best mogelijke besluiten te nemen. Natuurlijk kunnen we het nooit altijd over alles eens zijn. Maar ik heb de volle overtuiging dat onze raadsleden, hun steunfractieleden en politieke partijen allemaal het beste voor hebben met onze hele gemeenschap.

Emmamolen
Ook onze medewerkers zitten zo in de wedstrijd. Dan vind ik het leuk om te lezen dat hun inzet wordt gewaardeerd. De Emmamolen schreef een lief berichtje op Facebook: “Dankzij de gemeente Heusden hebben we nu een gloednieuwe parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren, in tegenstelling tot veel restaurants in de stad waar parkeren duur kan zijn. Bovendien hebben we voor de zomer een mooie fietsparkeerplaats voorzien om duurzaam vervoer te bevorderen.” Bedankt voor deze lieve woorden en ik hoop natuurlijk op veel gasten bij de prachtige molen in Nieuwkuijk!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen