Nieuwe Blog van Burgemeester Willemijn van Hees

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Deze keer gaat het in de blog over lintjesregen, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Beste Heusdenaren,

Eind april en begin mei zijn ieder jaar een bijzondere tijd. Dat komt natuurlijk door de Lintjesregen en door 4 en 5 mei.

Lintjesregen
Dit jaar kregen veertien inwoners van onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding. Zij kregen hun lintje, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving. Twaalf inwoners werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee werden Ridder in deze orde. Zonder uitzondering zijn het mensen die zich jarenlang in hebben gezet voor anderen. Het is elk jaar een feestje om zulke mensen namens de koning in het zonnetje te zetten. Dat feestje kunnen we vieren door de goede ondersteuning van ‘Team Lintjesregen’ op het gemeentehuis én door de achterbannen van de gedecoreerden.

Wist u trouwens dat de voorbereidingen voor de Lintjesregen van 2024 al zijn begonnen? Tot 1 juli kunt u mensen aandragen die in uw ogen een Koninklijke Onderscheiding verdienen. Op onze website en op www.lintjes.nl vindt u daar alle informatie over.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag
Op 5 mei vieren we in Nederland onze vrijheid. Vrijheid die we op 5 mei 1945 terugkregen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat we ook op 5 mei 2023 nog steeds hier in vrijheid bij elkaar kunnen komen. Dat is niet vanzelfsprekend. De verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne tonen ons iedere dag dat vrijheid bijzonder is. Dat begint klein en dichtbij, hier samen thuis in Heusden. Samen thuis, juist omdat we in Heusden mogen zijn wie we zijn. Of we nu Marieke of Mohammed heten, blonde krullen hebben of rood haar, of we nu verliefd worden op vrouwen op mannen of op allebei: in Heusden tellen we allemaal mee.

Voor onze vrijheid is hard gevochten. Dat herdenken we op 4 mei. Tijdens Dodenherdenking zijn we dankbaar richting iedereen die heeft gestreden voor vrijheid en vrede, bijvoorbeeld onze eigen onze Heusdense veteranen. We herdenken eerst en vieren daarna. Die volgorde vind ik terecht. Om vrijheid te kunnen vieren, moet je er eerst voor strijden.

Bevrijdingsdag is in Heusden heel mooi gevierd. Met een erg geslaagde Taptoe in Drunen, met bevrijdingssoep in Heusden en bekijk vooral ook eens de boekentips over vrijheid van Bibliotheek Heusden.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen met alle activiteiten tijdens de Lintjesregen, op Koningsdag en op 4 en 5 mei!

Samen in alle vrijheid thuis in Heusden!

Willemijn van Hees, burgemeester

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen