Column Jack Thomassen: Topless

Drunenaar Jack Thomassen schrijft veel columns en korte verhalen. Voor onze lokale site Heusden.Nieuws zal hij regelmatig ook een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over Topless

Toen ik tegen mijn vriend zei dat ik pas in het najaar naar Egmond aan Zee op vakantie ga, keek hij met een ondeugende kwajongensblik en meldde totaal onnodig dat er in die periode waarschijnlijk geen mooie dametjes meer topless liggen te zonnen. “Toch, Sjakie?” Ik keek hem schuin aan en lachte met hem mee. “Oké, jongen. Als we het over die boeg gaan gooien, heb ik er ook nog wel één. Weet jij toevallig dat wij in ons dorp een openlucht zwembad hebben?” Mijn maat knikte en ging er eens goed voor zitten, want er volgde vanzelfsprekend een verhaal wat speciaal voor ‘kwajongens’ als hij bestemd is.

“Bij dat zwembad is er naast een grote zonneweide, ook een soort van plein. En op dat plein zaten wij meestal, in de schaduw van een boom. Op een gegeven moment kwam er een jonge vrouw met 2 kindertjes bij. Een strandstoel werd uitgevouwen en de kleintjes in een zwempak/broek gehesen, waarna die twee meteen het water insprongen. Moeder zette een kleurige strooien hoed en een grote divazonnebril op en installeerde zich in de klapstoel. Niks ongewoons. Maar toen deed ze iets waar ze in Drunen nu nog steeds over praten: haar handen gingen naar haar rug, ontgrendelde het sluitinkje van haar bikinitopje, en ja, hoor! Daar zat mevrouw… TOPLESS.”

“Ik denk haast wel te kunnen beweren dat zij de allereerste in de geschiedenis van zwembad ’t Run is die het waagde om in het openbaar topless te gaan zitten. Je snapt wel vriend, dat ik me vanachter mijn krantje en mijn donkere zonnebril prima zat te vermaken, maar ik weet zeker dat er een hoop moeders aanwezig waren die dit gedrag niet echt duldden. Echter, niemand die naar die mevrouw toeliep om het ongenoegen daarover uit te spreken. Hahaha, je voelde gewoon dat de gezellige zomerse sfeer langzaamaan afkoelde tot die van een Siberisch ‘vakantiekamp’. Maar, ja! WIE ging er wat van zeggen? Ikke nie, natuurlijk!”

“Toen de figuurlijke onweerswolken boven het zwembad bijeen pakten, kwam uiteindelijk dan toch badmeester Jan van Bladel over ‘de brug’ aangestiefeld. En als Jan uit zijn wachttoren kwam, wist iedereen dat hij óf naar de WC moest, óf iemand streng ging toespreken. Die mevrouw had natuurlijk nog geen flauw benul. Onder toezicht en tot tevredenheid van vele ontstemde bezoekers (lees: andere moeders) legde de badmeester de half naakte dame uit dat dit volgens de huisregels niet helemaal de bedoeling was. Waarna die jongedame, niet begrijpend over zoveel preutsheid, het bovendeel van haar bikini weer aandeed. Ze voelde zich door iedereen bekeken en schaamde zich kapot. Nauwelijks een kwartier later viste ze haar kids uit het water en zonder ze af te drogen dirigeerde ze mee naar de uitgang. Wel jammer hoor. Gebeurde er eindelijk een iets spannends in ons dorp, mocht het weer eens niet.”

“Hoe lang dat geleden is? Nou, eind jaren ’90 schat ik. Ja, toen was er op de Nederlandse stranden nog weleens wat bloots te zien. Daar wel, ja. Tegenwoordig doen ze dat bijna niet meer, joh. Maar, ach. Je kent me, hè? Op mijn oude dag geef ik daar toch allemaal niets meer om.”

Mijn maat zag het verhaal helemaal voor zich. Alleen die bewering van die oude dag en zo… juist dát geloofde hij nou net weer niet!

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen