Een nieuwe column van Jack Thomassen: Schathemeltjerijk

Foto: Jack Thomassen

Jack Thomassen uit Drunen schrijft vele columns en korte verhalen. Ook voor Heusden.Nieuws zal hij regelmatig  een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over Schathemeltjerijk.

In de auto dacht ik aan wat er op onze zolder allemaal nog opgeruimd moet worden. Zoals bijvoorbeeld het hoekje met de stapels Disney-voorleesboekjes en daarnaast de verzamelmappen met Flippo’s. Van die voorleesboekjes hebben we er volgens mij tientallen. In die Flippomappen zitten vast wel honderden… misschien wel duizend(en) van die plastic dingen.

Hoelang liggen ze daar eigenlijk al? En hoelang blijven ze daar nog liggen? Zoals het bij ons gegaan is, zal het bij veel andere ouders niet anders zijn. Op zolder bewaren totdat de kinderen (eindelijk) het ouderlijke nest verlaten. Waarbij ze plechtig beloven dat ze speelgoed, schoolspullen en alle soorten van prullaria zo snel mogelijk op komen halen. Met als gevolg dat de meeste zooi nog steeds ligt waar het achtergelaten was.

Maar goed. Mochten wij de enige ouders zijn, weet ik dat we nog wat te doen hebben. Intussen zijn er toch al een volle vuilniszak met Pokémon(knuffel)beesten opgehaald, alsmede stapels van die Pokémonkaarten, die ik haast in elke doos op zolder vond. Het meeste speelgoed is trouwens na al die jaren ver over de houdbaarheidsdatum heengegaan. Daar hebben ze niet eens naar gekeken. Wat onbruikbaar was, is allemaal de kliko ingegaan.

Nu nog die Flippo’s dus. Waar ik dit verhaal over begon. Op de autoradio werd er over de bedenker van die dingen verteld. Dat er minstens 300 miljard van gestampt zijn en de uitvinder er 0,1 cent per stuk aan overhield. Waardoor de teller van zijn vermogen op meer dan 30 miljoen euro stond. Geld stroomde letterlijk binnen. Waar overigens geen cent meer van over is.

Ik weet nog wel dat ons Rian een keer thuiskwam van koffiedrinken bij een vriendin. Die vriendin biechtte op dat die Flipporage haar kinderen helemaal tot waanzin dreven. Overstuur foeterde ze: “Kom ik thuis van het boodschappen doen, springt er eentje van de bank af, graait een zak chips van Smiths uit de tas en scheurt die voor mijn neus open! Alleen maar om zo’n verrekt kutding eruit te vissen. De helft van de chips lag g#dv&rd#mm& op de keukenvloer!”

Na mijn autorit vroeg ik benieuwd aan ons Rian of onze jongens ook zo fanatiek waren met die Flippo’s. “Ja, natuurlijk wel”, antwoordde ze meteen. “Alhoewel de jongste er uiteindelijk veel meer had. Die handelde op school er flink op los.”

“Maar trokken ze die zakken uit je tas na het boodschappen doen? En zetten ze jou onder druk om per se dat merk te kopen waar die dingen inzaten?” Ze knikte van niet. “Die van ons hadden een andere aanpak. Wanneer ik boodschappen ging doen waren ze (meestal) superlief. Dan liep ik in de winkel en kocht ik voor hen een extra zak chips. Tja, ieder zijn zwakke punten, nietwaar?”

Ik hoefde mijzelf niet af te vragen hoe je het in godsnaam voor elkaar krijgt om 30 miljoen euro erdoor te jassen? Daar hadden ze op de radio al antwoord op gegeven. Dure investeringen in knikkers met 3D-figuurtjes erin. Met een fabriek in Vietnam, die na een natuurramp heel het project deed klappen. De uitvinder zit nu in de bijstand.

Mensen willen altijd maar meer en meer. Ik denk dat ik met die 30 miljoen waarschijnlijk hele andere dingen had gedaan. Zoals wat dan, zult u misschien vragen? Nou, daar ga ik eens rustig over nadenken, als ik eindelijk klaar ben met het opruimen van die zolder.

Zeg, zouden die dingen nog wat opbrengen op Marktplaats? Mmm, vast niet genoeg om er schathemeltjerijk van te worden.

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen