Column van Jack Thomassen: Kijk lekker naar je eigen

Foto: Jack Thomassen

Jack Thomassen uit Drunen schrijft vele columns en korte verhalen. Ook voor Heusden.Nieuws zal hij in 2023 weer regelmatig een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over ‘Kijk lekker naar je eigen’

Als ik zeg: Stelletjes waarvan de één een rood jack draagt (meestal een vrouw), en de andere een blauw (meestal een man). En nog een graadje erger: wanneer beiden jacks dragen van hetzelfde merk. Dan kan ik er niks aan doen dat ik op dat moment denk: Die 2 liepen samen een keer over een braderie, waar mevrouw bij een rek met kleurige jacks spontaan besloot om voor haar dus die rode, en voor hem een blauw exemplaar aan te schaffen.

Beetje herkenbaar dit? Of gaat mijn fantasie weer met mij op de loop? En doe jij dat ook als je op een terras zit, of door de stad loopt? Beetje naar andere mensen kijken en ze afrekenen op wat ze aan hebben, of hoe ze eruit zien? Vast wel. En bepaalde types eruit pikken die ergens in het leven een beetje de weg zijn kwijtgeraakt? Of ooit foute keuzes hebben gemaakt?

Eigenlijk mag ik daar niet over oordelen. Maar toch, soms kun je echt wel zien wie er vaak producten consumeert waar veel belasting over betaald moet worden. En deze dan… voor mij een heel herkenbare. Mannen die buiten de winkel wachten tot moeder de vrouw (eindelijk) weer naar buiten komt. Voor hen zijn er op strategische plekken bankjes geplaatst.

Laatst zag ik er zo één via een spiegelende winkelruit voor een dameskledingwinkel staan. Een al wat ouder wordend ventje, met ietwat kromme voetbalbeentjes. Hij had sportieve schoenen aan en een vlotte spijkerbroek, dat weer wel. Maar toch ook dunner wordend haar en een merkloos saai zwart jaske. En hij keek me een partij chagrijnig zeg! Frank de Boer was er niks bij.

Bovendien stond hij een beetje opvallend onopvallend mensen na te loeren toen ze langs hem liepen. Ik durf te wedden dat ie nauwelijks snapt hoe TikTok werkt? En zijn wekker 10 minuten vooruit zet, zodat hij denkt dat hij iets meer tijd heeft voordat ie opstaat? Echt een burgerlijk manneke van 13 in een dozijn. Met een huisje en een tuintje en een 2e hands autootje. En nog steeds bij zijn 1e vrouw is.

Zeg eens, ik wil best nog wel meer over dat ventje vertellen, maar zijn vrouw kwam op dat moment de winkel uit, gaf me mijn portemonnee terug en een volle tas om voor haar te dragen en toen gingen we (eindelijk) ergens wat eten en drinken. En daarna braaf naar huis.

Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen