Column van Jack Thomassen: De Portier

jul 10 , 14:29 Column Jack
jacks casino
Jack Thomassen uit Drunen schrijft vele columns en korte verhalen. Ook voor Heusden.Nieuws zal hij net als in 2023 ook in 2024 weer regelmatig een column schrijven over zijn belevenissen en met deze keer weer een nieuwe versie. Deze column gaat over de portier.
De uitzendkracht die tegenover mij kwam zitten, was niet bepaald een kleine jongen. Hij was (zoals ik ze weleens noem) van het type 'twee meter lang en één meter breed'. Bij ons op de werkvloer maakte hij op de collega's vooral indruk, door aanmerkelijk meer plaatmateriaalartikelen te kunnen tillen dan gewoonlijk was.
In de koffiepauzes daar, las ik het liefst de krant. Echter wanneer die niet op tijd op onze deurmat was gevallen, knoopte ik maar een gesprekje aan met één van de andere magazijnmedewerkers. De breedgeschouderde uitzendkracht zat er dus en dronk water uit een flesje. Zelf meegebracht. Dat was destijds nog een beetje vreemd, want het leidingwater uit de kraan was minstens net zo lekker als 'bronwater uit de Ardennen'. Flauwekul allemaal.
'Drink je geen koffie of thee?', vroeg ik hem. Hij knikte van niet. 'Nee, daar zit cafeïne in. En dat is niet goed voor mijn spieropbouw.' Waarna ik op mijn beurt begrijpend van ja knikte. Met de vraag: 'Ben je dan bodybuilder, of zo?', probeerde ik het gesprek op gang te houden. Wellicht had ie zijn verhaal al tig keer eerder verteld, want een beetje verveeld gaf hij antwoord.
'In het weekend ben ik portier bij een soort van nachtclub. Hier in de stad. Dan is het wel handig als je fit en gezond bent. En ja, ook net een beetje meer spierbundels hebt ontwikkeld dan de gemiddelde clientèle dat de club bezoekt.' Hij draaide opnieuw het flesje water open om een flinke slok te nemen. 'Water is beter. Water zuivert.'
Omdat hij niet verder praatte, dacht ik dat juist hij dacht dat mij dit niet zou interesseren. Maar de pauze was nog niet voorbij, dus wilde ik die tijd best even volkletsen. 'Lijkt me spannend om portier te zijn. Ik moet zeggen dat je op mij niet echt overkomt als een portier. Meestal zien die er nogal dreigend uit. Misschien om mensen met gekke ideeën af te schrikken?'
De portier had een kaalgeschoren hoofd. En, zoals ik zei, was hij behoorlijk gespierd. Verder had hij een vriendelijke blik en droeg hij een vlotte bril. Niet echt iemand die je als portier bij de deur van een club of dancing zou verwachtten, wanneer je in zo'n uitspanning de avond door wilt komen brengen.
Ik keek op de kantineklok en bedacht dat er nog wel één laatste vraag zou passen voordat de zoemer afging: 'Zeg, het helpt natuurlijk vast een hoop om rare gasten af te schrikken wanneer je zo breed bent, toch?' Ook hij wierp vluchtig een blik op de klok, want uitzendkrachten zijn in de regel graag stipt op tijd terug op de werkplek.
Hij nam nog eens een slok water en zei: 'Weet je? Dat is nu precies wat de meeste mensen denken. Maar je moest eens weten met hoeveel dronken gasten wij te maken krijgen. Die juist met de portier op de vuist willen gaan. Omdat ze door drank en misschien wel geestverruimende middeltjes, zich de sterkste man van de wereld wanen.'
'En op dat moment zijn ze dat ook inderdaad heel even. Maar gelukkig houden ze dat overmoedige gedrag niet lang vol. Dan is het beter dat je goed voor je lichaam hebt gezorgd, en regelmatig sport.' Ik knikte begrijpend. 'En genoeg water drinkt', voegde ik eraan toe. Dat laatste vond hij wel grappig.
De zoemer klonk. De pauze was voorbij. Hopelijk was de krantenjongen de volgende morgen wel op tijd.
Nog veel meer verhalen als deze zijn van Jack Was Here zijn hier te vinden
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail