Riolering reinigen en inspecteren in de gemeente

Foto: Pixabay

Elk jaar wordt het rioolstelsel in de gemeente onderhouden. In de week van 5 november zal de firma M.J. Oomen leidingtechniek samen met de firma SUEZ in de wijk Venne-West in Drunen beginnen met het reinigen en inspecteren van het riool. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken.

Wil je erop letten dat je jouw auto niet binnen circa 5 meter van een inspectieput parkeert. Deze zijn te herkennen aan de gietijzeren vierkanten randen met een ronde deksel. Deze bevinden zich vaak in de rijbaan, trottoir of groenstrook. De gemeente informeert de bewoners twee á drie dagen voorafgaand aan de werkzaamheden in hun straat met een brief.

Overlast door werkzaamheden Het kan zijn dat je overlast ervaart tijdens de werkzaamheden aan het rioolstelsel. Door luchtdrukverschillen in het riool kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van uw toilet, bad en gootsteen in uw woning leeggezogen  worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen. Zodra u de zwanenhals weer vult (door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen), verdwijnt deze geur snel.

Ondanks dat het zelden voorkomt bestaat de kans dat het water in de zwanenhals van het toilet (of via een douche- of schrobputje) in de woning omhoogkomt. Advies is gedurende de werkzaamheden om het toiletdeksel te sluiten en er een zwaar voorwerp op te plaatsen.

Bron: gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen