Aanvragen van gemeentepolis

Foto: Pixabay

De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis.

De regeling is met name interessant voor mensen met hoge ziektekosten zoals chronisch zieken en gehandicapten. De Gemeentepolis wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ en bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Zo kun je een pakket kiezen dat past bij jouw situatie. Heb je hoge zorgkosten, dan kan het meest uitgebreide verzekeringspakket interessant voor je zijn. Als gemeente dragen we aan deze polis € 35 per maand bij. Die korting is al verrekend in het premiebedrag. In dat geval heb je dus een brede dekking voor relatief minder geld.

Hoe kies je een pakket?
De zorgverzekeraars CZ en VGZ accepteren je voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid. Voor een aanvullende verzekering is wel van belang dat je geen schuld hebt bij de zorgverzekeraar.  Kijk op www.gezondverzekerd.nl wat de verschillen zijn tussen je huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Je kunt dan ook zien welk pakket, in jouw situatie, het beste past en wat de kosten zijn.

Aanmelden vóór 1 januari 2019
Wil je de gemeentepolis aanvragen? Doe dit dan vóór 1 januari 2019 via www.gezondverzekerd.nl. Meer informatie over de precieze inkomensbedragen vind je op www.baanbrekers.org

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen