Begroting; samen doen in 2019

Foto: Gemeente Heusden

Wil je weten waaraan de gemeente in 2019 geld uitgeeft? De komende weken lees je over de plannen voor 2019. Deze week: burgemeester Willemijn van Hees

“Waar ben ik? Dit is Heusden. Dit wordt Heusden. Hier wil ik zijn, hier wil ik blijven. Hier kun je aangenaam wonen, werken, recreëren, zijn, verblijven, weggaan en weer thuiskomen.”

Deze prachtige zinnen komen uit het document ‘Samen thuis in Heusden’ dat begin dit jaar is opgesteld door Heusdenaren. Hier word ik door geraakt. Niet alleen als bestuurder, maar zeker ook als een (burger)moeder, want ik ben altijd op zoek naar een veilige haven voor thuis, voor het hele gezin en voor alle Heusdenaren.

Veilig en warm thuis Werken aan veiligheid, betrokkenheid met de inwoners en een warm thuis: daar gaat vooral mijn aandacht naar uit. Ik hou van de mentaliteit: ‘niet dromen, maar doen’ en ‘niet wegkijken, maar aanpakken’. En dat is nu precies de cultuur van de gemeente Heusden.

Samen met anderen ben ik hier om u en de generaties ná ons verder te helpen en samen het hoofd te bieden aan ook moeilijkere uitdagingen. We maken graag een veilige gemeente mogelijk en werken dus niet mee aan zaken die daar tegenin gaan. Ook komend jaar investeren we in veiligheid; er is ruimte om extra medewerkers aan te nemen, waaronder een extra Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

Ik ben trots op het Heusdens Interventie Team (HIT); een sterk team waarbij we samenwerken met partners als Woonveste, Baanbrekers en politie. Het HIT treedt op tegen de schending van de veiligheid en leefbaarheid, pakt fraude en overlast aan en komt in actie bij situaties waarbij een reguliere aanpak niet leidt tot een gewenste (structurele) oplossing. Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Ook uw hulp is onmisbaar, meld daarom altijd verdachte situaties. Dit kan ook anoniem. Kijk hiervoor op www.heusden.nl/nietwegkijken.

Dromen. Doen. Heusden. Ik vind het heel belangrijk om goed te luisteren naar onze  inwoners. Daarom een open uitnodiging aan alle Heusdenaren: ‘als je vindt dat iets beter kan, vertel het en werk er zelf aan mee.’ Dat past ook bij Dromen. Doen. Heusden. Een belangrijk uitgangspunt dat ik zelf altijd hanteer: behoud het goede en verbeter de rest.

Samen met mijn gezin verken ik graag al het moois dat de gemeente Heusden te bieden heeft, maar zeker ook de locaties die volgens u verbeterd kunnen worden. Deelt u uw tips over de mooiste plekjes en verbeterpunten met mij (bijvoorbeeld via social media/facebook)?

Samen zijn we thuis in Heusden, nu en in de toekomst!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen