Gezondheidsverklaring? Daar zijn we niet van…

Foto: Pixabay

Bij de gemeente komen regelmatig vragen over onderwerpen waar “ze niet over gaan”. Recent voorbeeld is een brief van een inwoonster, die erg lang moest wachten op een gezondheidsverklaring van het CBR. Logisch dat ze hiermee ook de gemeente benadert, de gemeente geeft immers rijbewijzen uit. Ze kunnen een dergelijke vraag afdoen met “daar gaan we niet over”, maar Ze proberen liever tóch iets te betekenen.

Dat iets was in dit geval een positief-kritische brief van onze burgemeester aan het CBR. Het resultaat: een alsnog geleverde gezondheidsverklaring. Fijn dat daarmee onze inwoonster geholpen is! Dat kon, omdat het CBR open stond voor de brief van onze burgemeester en dat is óók een compliment waard.

Lukt het altijd om invloed te hebben op activiteiten van andere overheidsorganisaties? Nee natuurlijk niet. Toch wordt er bij iedere vraag naar mogelijkheden gezocht om te helpen. Door mensen op het juiste spoor te zetten, door hun verzoek te ondersteunen bij collega-overheden, door aandacht voor onderwerpen te vragen bij de landelijke politiek of de pers en door iedere vraag serieus te nemen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen