Gemeente Heusden zoekt nabestaanden oorlogsslachtoffers Vlijmen

Foto: Heusden Nieuws

De gemeente Heusden wil dit jaar twee natuurstenen zuilen toevoegen aan het grafmonument van een aantal burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog op de RK begraafplaats bij de Sint Janskerk in Vlijmen. Op de zuilen komen de namen van de slachtoffers die bij het monument begraven liggen.

Reden voor deze toevoeging is dat de namen van de slachtoffers op het originele monument niet of nauwelijks meer leesbaar zijn.

In eerste instantie is bekeken of de namen opnieuw in de bestaande stenen gegraveerd kunnen worden, maar omdat de vrees bestaat dat daarmee het monument als geheel beschadigd wordt, is besloten om de twee zuilen aan het monument toe te voegen. Het originele monument blijft hiermee onaangetast. De komende weken wordt al wel regulier onderhoud aan het monument uitgevoerd.

Oproep Natuurlijk wil de gemeente deze aanpassing pas doorvoeren nadat de nabestaanden daarover geïnformeerd zijn. Helaas is op dit moment niet van alle slachtoffers bekend of er nog nabestaanden zijn en zo ja, waar die dan wonen. Daarom roepen we de inwoners van Vlijmen op om contact met ons op te nemen als zij zelf nabestaande zijn of weten waar we die kunnen vinden. U kunt dat doen door een mail te sturen naar [email protected] Bellen kan ook: (073) 513 1789.

De slachtoffers die bij het monument begraven liggen, zijn: Wilhelmus en Andri Roks, Henricus Kivits, Alfons Moonen, Johannes van Genugten, Antonius van Engelen, Bertus van de Geld, Johanna Brok, Adriana Merkx, Herman Suijs, Henrica de Gouw-Meesters en kinderen, Harry, Keesje en Rinie van Oers, Antonius van der Linden, Helena en Rikie Jankowski, Tonny van Eggelen, Johannes Kuys, Theodora Kuipers, De kinderen Wijkmans en (pleeg)kinderen, Margaretha van den Heuvel, Hubertus en Marinus van Overdijk, Joke Heesbeen, Antonia Libregts, Antonius Teeuwen.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties