Straatgraffiti op Heusdense wegen ook in 2019

Foto: Gemeente Heusden

Tijdens de campagne ‘Brabant gaat voor nul verkeersdoden’ lieten de provincie Noord­Brabant en de  gemeente Heusden in 2018 op drie locaties straatgraffiti aanbrengen. Het doel van de afbeeldingen  op het wegdek was om weggebruikers te attenderen op hun snelheid.

Effect op het verkeersgedrag “Bedankt dat je langzamer rijdt”, was in het najaar zichtbaar op de Vendreef in Vlijmen en de Torenstraat in Drunen. Een afbeelding van spelende kinderen sierde het wegdek van de Prins Hendrikstraat in Drunen. Uit verkeersmetingen voor, tijdens en na zichtbaarheid van de graffiti is gebleken, dat de afbeelding met de spelende kinderen het grootste effect had op weggebruikers die (te) hard reden.

Zelfs toen de afbeelding met spelende kinderen van het wegdek verdwenen was, reden automobilisten significant minder hard in de Prins Hendrikstraat in Drunen. Het is dus zeer aannemelijk dat door het plaatsen van de afbeelding het juiste verkeersgedrag een gewoonte is geworden.

Nieuwe locaties in 2019 Ook dit jaar gaan we, in samenwerking met de provincie, weer op drie locaties straatgraffiti aanbrengen. Dit keer brengen we enkel graffiti aan de vorm van afbeeldingen. Hierbij kiezen we straten waar vaker verkeersongevallen hebben plaatsgevonden en waar omwonenden het gevoel hebben dat er (te) hard gereden wordt. Onder invloed van het weer verdwijnen de afbeeldingen. De graffitiverf is niet schadelijk voor het milieu.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties