Het lichtkunstwerk Paviljoen is definitief ‘aan’.…

Foto: WGF

Het lichtkunstwerk is opgeleverd en zal het paviljoen op het Plein in Vlijmen vanaf nu kleurrijk oplichten. Het kunstwerk is ontworpen door de kunstenaar Herman Kuijer en bestaat uit led-lichtbronnen die langs de gehele bovenzijde van het pand, volgens een speciaal ontworpen programma, subtiel bewegen.

 Het lichtkunstwerk bevindt zich in de geperforeerde gevel aan de bovenzijde, in cassettes die samen de zogenaamde ‘kroon’ van het paviljoen vormen. In elke cassette zijn twee led-lichtbronnen aangebracht. Deze lichtbronnen zijn zodanig geplaatst dat ze de naar binnen gebogen delen van de geperforeerde gevelpanelen aanlichten. Het kunstwerk bestaat uit deze lichtbronnen en wordt elektronisch gestuurd door een speciaal voor deze locatie ontworpen lichtprogramma.

Kunstenaar Herman Kuijer
Herman Kuijer is beeldend kunstenaar en werkt veel in opdracht van overheden. Hij heeft naam gemaakt met kunstwerken waarin licht en kleur een belangrijke rol spelen. Zijn installaties gaan altijd een relatie aan met de omgeving waarvoor zij gemaakt zijn, het zijn toevoegingen aan en/of ingrepen in de architectuur. Van zijn hand zijn o.a. het licht op Westpoint en het Theresia-lyceum in Tilburg en het Parktheater in Eindhoven.

Het ontwerp van Herman Kuijer geeft een extra dimensie aan de uitstraling van het paviljoen en bepaalt, op een hele subtiele wijze, in hoge mate de sfeer en identiteit van het plein. Het lichtkunstwerk speelt in op de levendigheid van het dag en nacht ritme. Het lichtkunstwerk zal op dezelfde tijden als de openbare verlichting actief zijn.

Paviljoen Vlijmen
Heijmans Vastgoed B.V. heeft het paviljoen op het Plein in het centrum van Vlijmen ontwikkeld en het pand is op 22 februari 2019 feestelijk geopend. Het paviljoen heeft een bijzondere uitstraling en biedt onderdak aan drie kleine ondernemingen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties