Openbare laadpalen voor elektrische auto’s

Foto: Pixabay

Heb je een elektrische auto en woon of werk je in de gemeente Heusden? Maar heb je geen mogelijkheid om bij je eigen woning een oplaadmogelijkheid te realiseren? Dan kun je een openbare laadpaal aanvragen.

Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief, want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Daarom plaatst de combinatie Vattenfall – Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Brabant en Limburg. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Heeft u een elektrische auto en u woont of werkt in de gemeente Heusden? Maar heeft u geen mogelijkheid om bij uw eigen woning een oplaadmogelijkheid te realiseren? Dan kunt u tot 24 januari 2020 via Vattenfall een openbare laadpaal aanvragen voor in de buurt van uw huis of werk. Samen met Vattenfall-Heijmans bekijken we dan welke mogelijkheden er zijn om op bij u in de buurt een openbare laadpaal te realiseren. Als dit mogelijk is, dan streven we ernaar dat binnen 4 maanden de laadpaal er staat.

Vanaf 24 januari 2020 is er even geen partij waar u een openbare laadpaal kunt aanvragen. Dit komt doordat het contract van de provincie met Vattenfall dan afloopt. Er wordt daarom door de provincie een aanbestedingstraject gestart. Verwacht wordt dat er in mei 2020 weer een nieuw contract met een partij wordt afgesloten voor de laadpalen. Dit betekent dat als u na 24 januari een aanvraag indient, het langer duurt voordat u een besluit ontvangt of de laadpaal er kan komen.

We proberen de wachttijd tot het aanvragen van een openbare laadpaal zoveel mogelijk te beperken. Daarom kunt u vanaf 24 januari alvast een aanvraag indienen via deze website van onze gemeente.

Laadpas
Om de laadpunten te kunnen gebruiken hebt u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen via deze link. Op de laadpunten van Vattenfall-Heijmans in Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

Waar staan de laadpalen?
De locatie van de laadpalen en of ze in gebruik of vrij zijn, is te bekijken via https://www.oplaadpalen.nl/.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen