Kermis in Vlijmen stopt eerder

Foto: Pixabay

In goed onderling overleg hebben de organisator en de gemeente besloten om de kermis in Vlijmen dinsdagavond eerder dan gepland te sluiten. Door de kermis al om 21.00 uur te sluiten, handelen beide partijen in de geest van de maatregelen die gisteravond door het kabinet werden afgekondigd.

Premier Rutte bestempelde gisteravond kermissen als doorstroomevenementen die onder bepaalde voorwaarden mogen worden georganiseerd. Toch hebben de firma Regter en de gemeente besloten de kermis eerder te stoppen. “We willen vooral een signaal afgeven”, vertelt burgemeester Willemijn van Hees “De firma Regter en de bezoekers hebben de afgelopen dagen voor een prachtige kermis gezorgd”, vertelt burgemeester Willemijn van Hees. “De maatregelen die genomen zijn, hebben zich dubbel en dwars uitbetaald. Iedereen heeft zich heel goed aan de regels gehouden. Nu het aantal besmettingen landelijk blijft stijgen en de regels worden aangescherpt, willen we ook laten zien dat het voor ons allemaal menens is.”

Jonge kermisbezoekers
Door de kermis door te laten gaan tot 21.00 uur geven de gemeente en Regter met name de jonge kermisbezoekers nog een paar uur de kans om hun laatste muntjes op te maken. “Kinderen hebben meerdagenkaarten gekocht of thuis nog een stapel muntjes voor de botsauto’s liggen. Zij hebben geteld op deze laatste kermisdag. Die willen we hen niet afpakken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties