Hoge kosten door afgekeurde vracht PMD-afval

Foto: Gemeente Heusden

Onlangs heeft de afvalverwerker een hele vracht PMD (plastic verpakkingen, metalen en drankenkartons) uit de gemeente Heusden afgekeurd, omdat er teveel vervuiling in zat.

Totaal ging het om maar liefst 3.700 kg. Deze vracht is in zijn geheel de verbrandingsoven ingegaan. Zonde, want ook het goede PMD-afval is hiermee verbrand!

Over deze 3.700 kg loopt de gemeente de vergoedingen vanuit het Afvalfonds à € 261 per ton mis. Daarnaast moet de gemeente de kosten voor transport en verwerking van het afgekeurde PMD-afval (inclusief verbrandingsbelasting) à € 104 per ton betalen. Een dergelijke afgekeurde vracht kost de gemeente, en de inwoners, dus maar liefst € 1.335!

Let op! Hard plastic (speelgoed, emmers, etc.) maar ook ander plastic dat geen verpakkingsmateriaal is en bedrijfsmatig plastic zoals landbouwplastic hoort niet bij het PMD Dit hoort bij het restafval. Laten we met z’n allen proberen ons afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat is goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties