Korting met de HeusdenPas kan ook 2021

Foto: Pixabay

Wist je dat er ook in 2021 een gratis HeusdenPas is voor inwoners die het niet zo breed hebben? Ook als je werkt en niet zoveel verdient kun je een HeusdenPas aanvragen. Met deze pas heb je recht op verschillende kortingen en voordelen.

Met een HeusdenPas heb je per kalenderjaar een budget van € 150,- beschikbaar. Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor: een internetabonnement, contributie voor een sportvereniging of een museumjaarkaart. Daarnaast krijg je direct 50% korting op eenmalige activiteiten bij verschillende organisaties, zoals een los kaartje voor het zwembad Die Heygrave in Vlijmen of een theatervoorstelling bij de Voorste Venne.

KindPakket
Voor kinderen van HeusdenPas-houders, in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, is een KindPakket beschikbaar. Hiermee kunnen kinderen onder andere sporten, zwemles krijgen of een muziekinstrument leren bespelen. Ook kosten voor school zoals bijvoorbeeld de ouderbijdrage en het schoolkamp kunnen vergoed worden. Voor brugklassers is er een schoolpakket beschikbaar. Wil je weten wat het KindPakket precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn? Bel dan met Stichting Leergeld Heusden via telefoonnummer 06-479 902 63. Zij zijn op maandag en woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar of mail naar [email protected].

Zelf een HeusdenPas aanvragen
Via de website www.heusden.nl kun je zelf een HeusdenPas 2021 aanvragen. Het formulier kun je ook ophalen bij de Bijeenteams in Drunen, Oudheusden of Vlijmen of het gemeentehuis Vlijmen. Het  is niet meer mogelijk om een HeusdenPas 2020 aan te vragen. Een declaratie indienen over het jaar 2020 kan nog t/m 31 januari 2021. Met het ondertekenen van je aanvraag geef je toestemming om Baanbrekers een inkomenstoets te laten doen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een HeusdenPas?
• Als je inkomen lager is dan de norm die voor de HeusdenPas geldt. Kijk op www.heusden.nl voor de hoogte van de bedragen;
• Als je een uitkering hebt van Baanbrekers;
• Als je een voedselbankpas hebt;
• Als je kwijtschelding van gemeentelijke belastingen krijgt;
• Als je een schuldhulptraject bij de Kredietbank Nederland hebt.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties