Gemeente Heusden leent ondernemers in nood maximaal 1.000 euro

Foto: Pixabay

Ondernemers uit de gemeente Heusden die het vanwege corona financieel ontzettend zwaar hebben maar (nog) niet in aanmerking komen voor steun vanuit het Rijk, kunnen van de gemeente een renteloze lening van maximaal 1000 euro krijgen. 

Dit gaat met name om kleine zelfstandigen met een bedrijf aan huis, in een niet medisch contactberoep, zoals kapsalons, nagelstudio’s. Vanwege de verlengde lockdown zijn zij nog steeds gedwongen om op slot te blijven tot minimaal 2 maart. Het college van Heusden heeft daarom besloten om lokale noodhulp te bieden aan deze ondernemers. Zij kunnen aanspraak maken op een overbruggingskrediet van maximaal 1.000 euro. Meer informatie en een aanvraag indienen

Wethouder Thom Blankers heeft deze week de gemeenteraad ingelicht over het plan. In principe verstrekt Heusden geen leningen zonder daarvoor rente te vragen. Nu wordt een uitzondering gemaakt, gezien de schrijnende situaties waarin een aantal ondernemers zich bevindt.

De doelgroep in Heusden bestaat uit zo’n tweehonderd mensen, waarbij Blankers denkt dat 10 tot 15 procent gebruik willen maken van de regeling. Na twee jaar wordt gevraagd de lening terug te betalen. De wethouder denkt dat maximaal 1000 euro in de meeste gevallen toereikend is. Mocht dat echt niet zo zijn, dan wil de gemeente ‘maatwerk’ bieden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen