Boetes voor afvalzakken naast container

Foto: Gemeente Heusden

Twintig inwoners uit de gemeente Heusden hebben een boete gekregen omdat ze hun restafval niet in, maar naast de ondergrondse containers hadden achtergelaten. De boete is honderd euro, verhoogd met negen euro administratiekosten.

Iedereen wil een schone buurt. Samen met de inwoners werkt gemeente aan een mooie en schone leefomgeving. Vrijwilligers zetten zich in om het zwerfafval in hun buurt op te ruimen. Ook zijn er steeds meer verenigingen die buurten en gebieden hebben geadopteerd en deze schoonhouden. Dit is ontzettend fijn want alleen samen houden we Heusden schoon!

Helaas gebeurt het nog te vaak dat er naast de ondergrondse restafvalcontainers in de wijken afval wordt aangetroffen. Op verschillende manieren probeert men te achterhalen van wie dit afval is. En zeker niet zonder succes. Zo zijn er bijvoorbeeld in de maand januari al een twintigtal boetes uitgeschreven voor inwoners die hun afval niet in maar naast de ondergrondse container hebben geplaatst. De boete bedraagt 100 euro, verhoogd met 9 euro administratiekosten. Dus gooi je afval in de ondergrondse container! Is de container vol of defect neem dan je afval mee naar huis of gooi het in een andere ondergrondse container. Riskeer geen boete!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

Reacties