Gemeente Heusden: Bestemmingsplan Steenenburg onherroepelijk

Foto: Gemeente Heusden

Van 2007 tot 2021 is een lange tijd. Al die tijd is gewerkt aan een nieuwe bestemming voor het voormalige Land van Ooit. Plannen waren er genoeg. De laatste jaren heeft de gemeente Heusden met onze partner Kelders Beheer zeer ambitieuze plannen opgesteld en in procedure gebracht.

Op 12 mei 2020 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Steenenburg al vast. Daarna mochten belanghebbenden nog beroep instellen tegen het bestemmingsplan. Dat moesten ze doen bij de Raad van State en dat is ook gebeurd. Vrijdag 26 februari jl. behandelde de Raad van State het ingediende beroep en woensdag 24 maart jl. deed de Raad van State uitspraak. Het beroep is ongegrond verklaard. Daarmee is het bestemmingsplan nu onherroepelijk. Dat voelt als de kroon op het harde werk van de afgelopen jaren. Wethouder Mart van der Poel noemt het een belangrijke mijlpaal voor de gemeente maar ook voor Kelders Beheer. Nu is de weg vrij om de ambitieuze plannen in ontwikkeling te brengen. We gaan voortvarend verder met onze voorbereidingen voor aanleg van wegen, rioleringen en nutsvoorzieningen. Dat geldt ook voor de voorbereidingen voor de verkoop van de verschillende gebieden.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in plan Steenenburg? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief of neem een kijkje op www.heusden.nl/steenenburg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen