Jeugdburgemeesters en jeugdambassadeurs schrijven mee aan Kinderklimaatakkoord

Foto: Gemeente Heusden

Afgelopen donderdag organiseerde Klimaatverbond Nederland de Kinderklimaattop in de gemeente Velsen. Dit jaarlijks terugkerend evenement had dit jaar als doel een heus Kinderklimaatakkoord op te stellen.

En daar was natuurlijk de hulp van zoveel mogelijk kinderen in Nederland voor nodig! Jikke en Koen en alle Jeugdambassadeurs van de gemeente Heusden, samen met bijna 300 kinderen  in Nederland schreven zij mee aan een klimaatakkoord dat naar Den Haag gaat. Burgemeester van Hees “Heel trots op onze kinderen die heel goed weten wat er nodig is om de wereld ook voor hun kinderen en kleinkinderen weer goed door te kunnen geven”

Er zijn nu veel zorgen over het klimaat. Daarom zijn er nieuwe afspraken nodig om het klimaat te redden. De uitgesproken stemmen van kinderen In Nederland moeten gehoord worden. Het gaat per slot van rekening op hún toekomst. Dit doen ze door hun ideeën over een klimaatbestendige toekomst vast te leggen in een heus Kinderklimaatakkoord. Dit wordt vervolgens aangeboden aan de Tweede Kamer. De 3 belangrijkste afspraken in het akkoord zijn: duinen en dijken verhogen, duurzame energie zoals lantaarnpalen op zonne-energie en één boom eruit twee erin.

Kinderen maken klimaatafspraken
Voorafgaand aan de digitale Kinderklimaattop werd de kinderen gevraagd om te vertellen welke afspraken zij belangrijk vinden om het klimaat te redden. Dat doen ze door drie afspraken creatief te verbeelden in de vorm van een poster. Hierbij werd gekozen uit drie thema’s. Klimaatrechtvaardigheid, voorkomen van klimaatverandering en omgaan met klimaatverandering. Het Pieter Vermeulen Museum in Velsen staat de kinderen en leraren bij met educatieve ondersteuning voor deze thema’s.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen