Week van de jonge mantelzorger van 1 juni t/m 7 juni

Foto: Gemeente Heusden

Van alle jongeren in Nederland is maar liefst één op de vier een jonge mantelzorger. 1 t/m 7 juni staat in het teken van jonge mantelzorgers. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. 

Mantelzorger zijn is niet raar, maar soms wel zwaar, bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt over jouw familielid. Of omdat je meehelpt om de boel thuis draaiende te houden; je helpt met de was, boodschappen of koken. Als jonge mantelzorger groei je op met een ouder, broer of zus die extra hulp nodig heeft. Iemand bij jou thuis is bijvoorbeeld lang ziek, gehandicapt, autistisch, verslaafd, in de war of depressief. Soms zorgt dit ervoor dat je je alleen voelt, bang bent, je schaamt, je schuldig voelt, niet kunt slapen of voelt dat anderen je niet begrijpen.

Wat helpt?
Het kan helpen om met iemand te praten. Met je leraar of mentor bijvoorbeeld. Probeer ook thuis of in de buurt iemand te vinden om mee te praten. Bijvoorbeeld met een familielid, een buurvrouw, een vriend/vriendin, je huisarts of een mantelzorgconsulent. Probeer meer over de beperking, ziekte of verslaving te weten te komen, zodat je beter begrijpt wat er aan de hand is. Geef thuis aan wanneer de zorg je even te veel is. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om het vol te houden. Blijf leuke dingen doen (sporten, uitgaan, hobby’s) en houd contact met je vrienden. Ben jij een jonge mantelzorger en heb je vragen? Stuur ze dan per mail op naar het Steunpunt Mantelzorg Heusden via [email protected].

Spelletjesavond
Ook in de gemeente Heusden wonen jonge mantelzorgers. Wij hebben diep respect voor wat zij doen en zetten ze tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger graag in de spotlight. Op 7 juni is er, met de dan geldende coronamaatregelen, een spelletjesavond in De Stulp in Drunen, van 18.00 tot 20.30 uur. Jonge mantelzorgers zijn welkom! Ken jij iemand? Wijs hem of haar op deze gezellig avond. Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail dan naar [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen