Heusden wacht besluitvorming af over afschaffen hondenbelasting

Foto: honden.inbrant petities

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat hondeneigenaren niet langer belasting hoeven te betalen voor hun viervoeter. De helft van de gemeenten heft nu nog een ‘blaftaks’. Hondeneigenaar Gary Yanover wist het onderwerp via een burgerinitiatief op de politieke agenda wist te zetten. “Deze belasting is alleen maar bedoeld om de kas van gemeenten te spekken.”

Gemeente Heusden
De gemeente Heusden laat weten “Heusden kent hondenbelasting en zet die in om voorzieningen voor honden en handhaving van hondenbeleid uit te betalen. We wachten besluitvorming in Den Haag met belangstelling af. Ongeacht of er hondenbelasting is, zullen voorzieningen en handhaving betaald moeten worden. Zonder hondenbelasting zouden we daar andere manieren voor moeten vinden.”

Een gemeente kan zelf bepalen of het hondenbelasting int. Het percentage gemeenten waarin dit wordt gedaan is in de afgelopen tien jaar gedaald van 71,5 procent naar 54,4 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. In de gemeente Heusden is de opbrengt per inwoner 5.91( jaar 2020)

Oudste belastingen
De hondenbelasting is een van de oudste belastingen in Nederland. (jaartal: 1446). De belasting is ooit ingevoerd om hondsdolheid te bestrijden. Gemeenten mogen zelf bepalen of ze wel of geen belasting heffen op een hond.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen