Jeugdburgemeesters overhandigen Kinderklimaatakkoord aan Ed Nijpels

Foto: Gemeente Heusden

Woensdag 23 juni zijn een aantal kinderen die hebben meegedaan aan de landelijke Kinderklimaattop afgereisd naar Den Haag. Ook de jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden Jikke en Koen waren daarbij aanwezig.

Ze hebben daar een aantal Tweede Kamerleden ontmoet aan wie zij het verzoek hebben gedaan om scherp toe te zien dat het (nieuwe) kabinet zich inzet om artikel 21 strikt na te leven. Het gaat om de toekomst van deze kinderen. Vervolgens hebben zij de door hun gemaakte afspraken in de vorm van het allereerste Nationale Kinderklimaatakkoord aangeboden aan Ed Nijpels voorzitter van het Klimaatberaad.

Voorafgaand aan de landelijke Kinderklimaattop op 15 april jl. hebben de deelnemende kinderen van groep 7 en 8 (24 klassen) nagedacht over welke afspraken moeten gemaakt worden als het gaat om de klimaatcrisis. Er is aandacht in de lessen besteed aan 3 thema’s:

< Klimaatmitigatie (energietransitie, voorkomen van milieuvervuiling en behoud van biodiversiteit)
< Klimaatrechtvaardigheid (gaat over armoede en verdeling van lasten, sommige regio’s worden harder getroffen dan andere door bijvoorbeeld mislukte oogsten)
< Klimaatadaptatie (omgaan met stijgende zeespiegel, extreem weer zoals stormen, hitterecords, droogte en verdwijnen van veel diersoorten) De afspraken hebben de kinderen vervolgens in posters verbeeld en tijdens de Kinderklimaattop nader toegelicht.

Van alle afspraken die zij gezamenlijk hebben gemaakt, hebben zij de voor hen drie belangrijkste afspraken afgebeeld op het allereerste Nationale Kinderklimaatakkoord dat zij persoonlijk aan de heer Ed Nijpels hebben overhandigd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen